Sande Venstre vil gi den sterke eleven bedre muligheter

Sande Venstre vil gå inn for at faglig sterke elever i barne- og ungdomsskole gis bedre muligheter til å ta i bruk sine evner. Alle har lovpålagt rett til et eget tilpasset opplegg på skolen. Dessverre er det for få faglig sterke elever som blir utfordret skikkelig i den norske skolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Grunnene til dette er flere, men økonomi spiller som alltid en avgjørende rolle. Dårlig økonomi fører til for få lærere i for store klasser og skolene våre er nødt til å prioritere de som trenger ekstra hjelp for å komme seg igjennom pensum.

Skole

Foto: Luth

Sande Venstre mener at et større fokus på de faglig sterke elevene er positivt spesielt for den enkelte elev, men også for klassemiljøet generelt. Undersøkelser viser at elever som ikke blir utfordret går lei og slutter å engasjere seg. Noe som kan utvikle seg til å bli et uromoment i klasserommet. Vi vil ha en skole som ser den enkelte elev og som legger til rette for at hver elev kan utfolde sine evner og leve opp til sitt eget potensial.

Vi har tro på å gi den enkelte elev et skreddersydd opplegg. Å gi flinke elever et bedre tilbud er et viktig skritt i retning mot en skole som ser alle. Sande Venstre har ingen fasit på hvordan et slikt opplegg skal gjennomføres i Sande. Derfor vil vi i førsteomgang gå i dialog med skolene slik at ledelsen ved den enkelte skolen kan bestemme hvordan de vil løse oppgaven. Det er viktig å understreke at disse tiltakene vil komme i tillegg, slik at det ikke blir på bekostning av andre. Noe vil nok dette koste, men vi tror at man kan gi et godt tilbud til sterke elever ved smart bruk av ressurser som allerede finnes i skolen.

Vi må tørre å snakke om de sterke elevenes rettigheter og sette disse i fokus. Undersøkelser viser at norske elever og studenter er lite ambisiøse. Dette viser at holdningsendringer overfor sterke elever er viktig. Det må være lov til å være flink i Norge. Alle ønsker å nå sitt fulle potensial.

Per Martin Berg
Ordførerkandidat
Sande Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**