Våre kandidater: Anne Mo Grimdalen

Pensjonert lærer med et beviselig enormt politisk og ideelt engasjement

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Anne Mo Grimsdalen kom til Grimstad i 1967 og havnet på Fevik. Etter 15 år flyttet hun til Biesletta og der bor hun fortsatt. Hun jobbet som lærer ved Holvika ungdomsskole helt til pansjonsittilværelsen tok henne. Ved siden av dette har hun vært nestleder i Venstre, fylkesleder i Aust-Agder, sittet i fylkestinget og i Grimstad kommunestyre. Selv sier hun at selv om hun nå er pensjonist så har det hun har vært med i av politisk arbeid vært så interessant og meningsfylt at lysten for å fortsette er stor.

Programarbeid

Foto: Arne Kristian Ekra

Spesielt mener hun at siste periode har vært utfordrende p.g.a. det store økonomiske underskuddet og de tidligere sviktende rutiner i Grimstad kommune. Det har vært en oppryddingsjobb for det nye kommunestyre. Hun opplever selv at det har vært en disiplinert posisjon som har forholdt seg til de økonomiske realiteter, og er stolt av den jobben som er gjort. Kontrollutvalg og Revisjon har pekt på systemfeil som administrasjonen lojalt har fulgt opp. Forholdet mellom politikere og administrasjon er nå preget av åpenhet, redelighet og tillit, en forutsetning for å føre Grimstad kommune videre på rett vei.

Som tidligere lærer er skolen en av hennes hjertesaker. "Vi har mange fine skolebygninger i Grimstad, men vi har for få lærere, skolens viktigste ressurs." sier hun selv. "Venstre synes derfor det er viktig at vi når økonomien tillater det, styrker skolen med flere lærere. Den enkelte elev kan da lettere bli sett og få den hjelp som trengs."

Som Venstrepolitiker og leder av Vigmarken ungdomslag brenner hun også for alt det gode frivillige organisasjonsarbeid som blir lagt ned i Grimstad. "Mange har jobbet i årevis for å gi barn, unge og eldre et godt kulturtilbud. Kommunalt ansvar og frivillighet er en god kombinasjon som bør stimuleres. Stillingen som Frivillighetskoordinator bør videreutvikles. Fagskolen vil gi oss nye muligheter og skape nye arenaer." avslutter Anne Mo i sitt sedvanlige engasjerte toneleie. Anne har vært med lenge, men energien ser ikke ut til å ha minsket av den grunn

Venstres andrekandidat, Anne Mo Grimdalen

Foto: Eirik Antonsen

Anne Mo Grimdalen stiller på plass nr 2 på Venstres liste ved høstens valg i Grimstad

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**