Tor Eriksen tar feil

I et innlegg i Adressa 9. juli skrev jeg om noen forhold jeg mener det er svært viktig for å få til for å utvikle en kommune alle kan være stolte av.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Blant annet dette:
" Like saker må behandles likt. Kommunestyrets planer blir lite verdt når et underordnet teknisk utvalg med knapt flertall gir tilfeldige dispensasjoner fra dem. Som i oktober 2008, da utvalget ga en utbygger – som også er Frps varamedlem – tillatelse til et parkeringsanlegg med utkjørsel til Wenzels plass, samtidig som kommunestyret vedtok at plassen skal være bilfri."
Jeg ble overrasket — og forskrekket — da jeg i Adressa nå på lørdag leste Tor Eriksens innlegg, der han skriver at jeg lyver om dette. For meg er det svært viktig å holde meg til sannheten, men kunne jeg ha husket feil?
Nei, jeg har sjekket protokollen fra Teknisk Utvalgs møte 14. oktober på 2008, og min framstilling er rett. En sjekk i protokollen burde Eriksen også tatt seg tid til før han beskylder meg for å lyve. I dette møtet behandlet TU en sak (245/08) der utbygger klaget på at administrasjonen hadde sagt nei til dispensasjon fra bl.a. reguleringsplanens utnyttelsesgrad for Skolegaten 2 (for å kunne bygge leiligheter i 3. og 4. etasje i NAV-bygget). Rådmannen foreslo nå å si ja til noe av det det var søkt om, men under forutsetning av at "det fremlegges parkeringsplan/parkeringsdekning inkl. avkjørsel, sammen med søknad om igangsettingstillatelse".
Da foreslo Venstres Tove Nævisdal følgende tillegg: "Teknisk utvalg forutsetter annen pakering/innkjøring til parkering enn Wentzels plass, jfr byplanarbeidet." Dette forslaget ble nedstemt med fire mot tre stemmer, leser jeg i protokollen.
Byplanarbeidet Tove viste til, var kommunedelplanen for sentrum som ble vedtatt i kommunestyret i samme måned. Ideen om en bilfri plass på Wentzels plass er imidlertid ikke ny, den ble faktisk vedtatt allerede i reguleringsplanen for sentrum i 1991. Men som så ofte ellers, kommunen har ikke alltid vært flink til å gjennomføre de folkevalgtes vedtak når den har møtt motstand. I kommunestyremøtet på mandag håper jeg flertallet blir med på de vedtakene som gjør at vi endelig får bort parkeringen på Wentzels plass. Så får vi til slutt ryddet opp i det også.

Venstres førstekandidat, ordfører Hans Antonsen

Foto: Eirik Antonsen

Hans Antonsen
Ordfører (Venstre).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**