Oppvekst og livskvalitet

Utvikling forutsetter fremtidsrettede visjoner og mål. Gjerdrum Venstre mener at vi ikke må være redde for å legge lista litt høyt i Gjerdrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Geir Havenstrøm

Geir Havenstrøm

Vår visjon er at Gjerdrum skal bli en foregangskommune for gode oppvekstvilkår for barn og ungdom, høy livskvalitet og vellykket landsbyutvikling. Vi merker oss også Ask Storvels visjon: “Ask skal bli verdens beste sted å bo.” Venstre applauderer den holdningen som Ask Storvel på denne måten formidler. Slike holdninger er med på å bygge gode og inkluderende lokalsamfunn.

Oppvekstmiljøet i Gjerdrum har kvaliteter. Stadig flere flytter tilbake etter studier, og mange flytter til Gjerdrum på grunn av vårt rike kultur- og friluftsliv som kan by på mange gode og inkluderende miljøer, fra idrett til kulturskole og amatørteater. Dette handler også om folkehelse. Forskning utført ved Det medisinske fakultet ved NTNU viser også at mange typer dagligdagse aktiviteter, både som publikummer, utøver og dugnadsdeltaker, viser seg å være bra for helsa – uansett om det handler om idrett, friluftsliv eller kultur.

Livskvalitet er venner, fellesskap, helse, møteplasser, meningsfylt arbeid, kultur og idrett. Det er en fellesnevner for Venstres engasjement for idrett og kultur, engasjerte pensjonister, kreative og aktive som snekrer og sjauer med kulturhus, skiløyper, idrettsanlegg og frivillighetssentral. Men, det er også hensynet til trivsel, miljø og livskvalitet som gjør at vi er så levende opptatt av å videreutvikle Ask til et sted hvor vi mer enn gjerne møtes – der det skjer noe inspirerende for alle. Det krever etter vår mening en hyggelig og trivelig landsby: Landsbyen Ask!

Geir Havenstrøm
3. kandidat for Gjerdrum Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**