Kommunevalget i Holmestrand og skolesaken

Jeg ser at Skolevenner i Hillestad igjen er på banen! Sagdalen, Enerhaugen og Co. er på nytt ute med sine velkjente formuleringer og karakteristikker. Det være seg partier, og eller enkeltmennesker! Det får så være! Det er deres rett! Vi lever heldigvis i et fritt og demokratisk land.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Skolestua Hedrum Bygdetun

Foto: Kåre Pettersen

Det er derfor med en viss undring jeg ser at vi, enda en gang, skal få denne skolesaken opp på bordet. Dersom Skolens Venner i Hillestad hadde respektert demokratiet, og forholdt seg til de spillereglene, som finnes i et samfunn, ville de for lengst ha gitt seg. Ikke mindre enn tre ganger, etter ordinær avstemming den 16. juni 2010, har det sittende bystyret, på oppfordring fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet fått tillatelse, av ordfører Alf Johan Svele fra Høyre, til å stemme over nedleggelser av Gausetangen og Hillestad skole.

For hver avstemming har flertallet for å legg ned disse skolene økt! Ved første, og ordinære avstemming 16. juni 2010, besluttet Holmestrand bystyre med 15 mot 12 å avikle Gausetangen og Hillestad skole. Jeg stemte da, i tråd med Arbeiderpartiets program, som jeg var valgt inn på, nei til nedleggelse. Jeg ble bedt, av Skolens Venner, om å komme til Hillestad ved lysmarkeringen for å holde en appell. Dette gjorde jeg i solidaritet med Hillestad befolkning. Denne solidariteten skulle jeg aldri ha vist! Det er det lett å se i ettertid! Du skjønner det Sagdalen, at jeg allerede den gangen også var utmeldt av Arbeiderpartiet! Men, så lenge jeg var villig til å gjøre det dere ønsket spilte dette ingen rolle! Thove Bringaker var den gangen god som gull, uavhengig av inn og utmeldinger, og fra og til hvilket parti!

Slik jeg ser saken nå, tror jeg faktisk at Skolens Venner i Hillestad hadde vært villig til å gå i ledtog med fanden selv, dersom det hadde tjent deres sak! For, det var først etter at jeg nektet å følge ordre fra Skolevennene i Hillestad, den 15. desember 2010, da jeg ikke var villig til å sabotere og blokkere for bystyrets lovelige fattede vedtak, ved å nekte bevilgning til utbygging og opprusting av Botne skole, at jeg ble et råttent egg og en sviker i deres øyne! Og merk deg dette Sagdalen, siden du lister opp dine forventninger til folkevalgte; Det står ingenting i det programmet jeg er/var valgt inn på, at jeg skulle sabotere bystyrevedtak, og det står ingenting i Arbeiderpartiets program om at det er greit å bryte med grunnleggende demokratiske prinsipper, dersom partiet skulle bli nedstemt!

Skolens venner i Hillestad skal også være klar over at det var, et en stemming formannskap, og et en stemming bystyre som i desember 2009, ba administrasjonen i Holmestrand kommune om å foreta en skoleutredning. Bakgrunnen for bystyrets ønske var den kritiske situasjonen for skolene etter år med kutt i stillinger og vedlikehold! Rådmannen gjorde det klinkende klart, før avstemming, at denne utredningen ville få konsekvenser for skolene, og at resultatet mest sannsynlig ville føre til at skoler ville bli foreslått nedlagt!!

Det er derfor særdeles underlig, sett i ettertid, at Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte for denne utredningen uten så mye som et pip av motforestillinger. Hvorfor be om en utredning, som ville medføre et så stort arbeide og så mye vanskeligheter, dersom Arbeiderpartiet og Senterpartiet ikke ville at dette skulle føre fram til et, for dem, ønsket resultat?

Jeg ser i ditt innlegg Sagdalen at du forventer en hel del av de folkevalgte. Det er bra! Det jeg som folkevalgt til gjengjeld forventer meg av deg, er at du respekterer flertallets beslutninger. Det er ingen som med lett hjerte har ønsket å legge ned Gausetangen og Hillestad skole. Vedtaket om nedleggelse ble gjort i håp og ønske om å få og ha muligheter for å styrke skolen, og gi elever og lærere i Holmestrand en bedre framtid. Slik Skolens Venner framlegger saken skulle en nesten tro at elevene fra Hillestad ikke lenger skal få gå på skole.

Thove Bringaker

Thove Bringaker
Foto: Kåre Pettersen

Fortsatt drift ved Hillestad skole kan bare gjennomføres dersom det blir flertall, i det nye bystyret, for eiendomsskatt på bolig i Holmestrand kommune! Det kan jeg i alle fall garantere deg Sagdalen! Jeg ønsker med dette Skolens Venner i Hillestad, Arbeiderpartiet og Senterpartiet et godt skolevalg.

Thove Bringaker
1. kandidat for Holmestrand Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**