Venstre stilte opp på dugnad for studentene

Søndag var Horten Venstre tilbake på Teknikerhuset og bidro med de 20 (og vel så det) dugnadstimene som ble lovet før sommeren. Engasjementet for studentene og studentbyen Horten skal vi ta med oss inn i kommunestyresalen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I juni arrangerte Horten Venstre valgkampåpning på Teknikerhuset.
Valg av sted var ingen

Dugnad på Teknikkern

tilfeldighet da en av Venstres kampsaker er en økt satsing på studentene i kommunen. Som takk for at teknikerforeningen stilte opp på åpningsarrangementet overrakk Venstre 20 dugnadstimer for å sette Teknikerhuset mer i stand. -Dersom husets forfall et bilde på hvordan kommunen har behandlet studentene, ja da kan ikke Venstre bare stå å se på, sier lokallagsleder Pernille Bruun-Lie.

Dugnad på Teknikkern

På søndag stilte derfor engasjerte og innsatsvillige Venstremedlemmer opp på Teknikern. De gravde, bar, plantet og vasket hele dagen for å bidra til å holde huset ved like. -Vi beviser hvertfall at Venstre holder det vi lover! sier Atle Arntsen, 2.kandidat på venstrelisten, før han jobber samvittighetsfullt videre på det som skulle vise seg å bli en solrik og fin dugnadsdag.

dugnad T2

Det var ikke bare Venstre som stilte opp denne dagen. Teknikerforeningen hadde samlet rundt 25 studenter som bidro til at det ble gjort et solid løft ute og inne. Blant annet ble tujaer gravd opp og flyttet til en annen side av den flotte tomten. Innedørs ble alle spor etter en festlig studiestart erstattet av duft av grønnsåpe. På taket ble det gjort nødvendige reparasjoner. Langs etter Ollebakken ble det plantet en lang hekk ene og alene med Venstrekraft. Kanskje denne kunne kalles Venstrehekken? smiler venstreveteran Magne Berger.

Venstre vil realisere visjonen om “Studentbyen Horten” med et levende studentmiljø som bidrar til mer kulturliv, mer kaféliv og flere sosiale arenaer for alle. Flere unge mennesker som aktivt tar byen i bruk og øker grunnlaget for handel og annen næring i sentrum. Vi trenger sentrumsnære studentboliger og et godt sosialt
samlingssted for studenter også i Horten.

Dugnad på Teknikkern

Studentene ønsker seg ikke et nytt studenthus i byen siden de har Teknikerhuset. Dette er et flott hus med lange tradisjoner og det er trist og se det i den forfatning det er nå. Her trengs det mer enn én dugnad. Dugnad som form er likevel den måten vi har tro på at vi i fellesskap kan gjenreise huset. Det er mange som har interesse av å få studentene tilbake til byen: Kommunen i form av omdømmebygging og fremtidige skatteinntekter, innbyggerne i form av en mer levende by, næringslivet i form av kompetent lokal arbeidskraft, og ikke minst Høyskolen selv, i form av et godt variert studentmiljøtilbud. Venstre vil jobbe for at vi sammen skal gjennomføre et løft for studentene, gjenreise Teknikerhuset og Horten som stolt studentby.

dugnad T

Foto: Ole Kristiansen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**