Mosvik Venstre og kommunesammenslåingen

Av Jonny Melting, kommunestyrerepresentant Mosvik Venstre 2007-2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Undertegnede ble i januar 2009 valgt til leder av et tverrpolitisk utvalg som skulle vurdere Mosvik kommunes samarbeid med andre kommuner. Som en konsekvens av utvalgets arbeid besluttet kommunestyret i Mosvik i september 2009 at samarbeidet med Fosen Regionråd skulle opphøre og at Mosvik kommune skulle søke samarbeid mot Innherred.

Det ble fort klart at et samarbeid østover helst måtte bli som en del av INVEST, men nyansatt Rådmann (Lars Daling) så fort at samarbeidsløsningene som måtte opprettes mot INVEST ble en kostbar affære for Mosvik. I oktober 2009 lanserte rådmannen ideen om "fusjon" med Inderøy, en ide alle politiske partier ville snuse på videre. Med den positive responsen Mosvik fikk av Inderøy, hvor mulighetene fikk større oppmerksomhet enn problemene, var det lett for Venstre å gå for en utredning om sammenslåing. Utredningen som ble gjennomført av Telemarksforskning ga mange svar og et sterkt signal om at sammenslåing var noe som ville tjene Mosviks innbyggere. Mosvik Venstre bidro aktivt i prosessen videre, både gjennom politiske fora og media, for å få til et positivt vedtak om sammenslåing.

Som følge av forslag fra Venstre ble det i Intensjonsplanen for sammenslåingen vedtatt at inntekter fra kraftverkproduksjon som i dag tilføres lokalt næringsfond i Mosvik, i en overgangsfase fortsatt brukes i Mosviksamfunnet. Venstre håper at nærings- og kulturliv i Mosvik benytter denne muligheten til å skape arbeidsplasser og aktivitet, slik at det kan bidra til at Mosvik fortsatt kan være en attraktiv bygd å bo og virke i. Undertegnende håper også at Inderøyningene bruker mulighetene som ligger i at de har blitt del av en større kommune. Det blir nok flere som sier som hun fra Utøy som sammen med Mosvik 4H arrangerte aspirantleir i Framverran nå i august: "Mosbyggen har litt av hvert å lære oss".

Her er link til intensjonsplanen: http://www.nyeinderoy.no/intensjonsplan.168227.no.html

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**