Penger til idrettsparken i Bakkedalen nå!

Ullensaker Venstre vil finansiere utbyggingen idrettsparken i Bakkedalen gjennom eiendomssalg på Jessheim Nord-øst, og vi vil også beholde dagens Kløfta stadion som friområde og idrettsplass.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Kløfta idrettslag og Ullensaker kommune har inngått en intensjonsavtale om å selge Kløfta stadion til utbyggere. Tanken er at utbyggeren vil bygge blokker med tilsammen 240 leiligheter på Kløfta stadion, og Kløfta idrettslag (KIL) vil få nok inntekter fra salget til å gjøre ferdig utbyggingen av den nye idrettsparken i Bakkedalen.

Det ene problemet er at dette kommer til å ta lang tid før utbyggeren kommer tilstrekkelig langt fram i køen av utbyggere til at byggingen kan komme igang, og KIL få sine penger.

Det andre problemet er at 240 nye leiligheter med 240 nye familier også vil innebære 240 nye barn på Kløfta. Dette tilsvarer nesten en ny skole, og en ny skole innebærer en investering på rundt 150 millioner kroner.

Derfor mener Ullensaker Venstre at det er bedre å ta (inntil) 60 millioner kroner fra salget av eiendom på Jessheim Nord-øst til å kjøpe Kløfta stadion og finansiere utbyggingen av idrettsanlegg i Bakkedalen. Disse pengene vil komme raskere.

Dessuten vil vi at Kløfta stadion skal fortsette å være fri- og idrettsområde sammen med Dyrskueplassen inntil år 2020. Dersom befolkningsveksten på Kløfta vil øke til nærmere 10.000 i år 2020, da vil vi trolig ha bruk for dette området til idrett og grønt friområde.

Det vil være vesentlig billigere for kommunen å la området ligge til dagens formål fram til 2020, enn å finne og kjøpe et tilsvarende område i 2020 om det da viser seg å være behov for dette. Og det tror vi det vil være.

Vil du ha rask utbygging i Bakkedalen og samtidig beholde dagens Kløfta stadion som fri- og idrettsområde i ti år til, da bør du stemme Venstre!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**