La ungdommen få stemme!

De unge er underrepresenterte i kommunestyrene og på valglistene. Slik var det i 2007, og man ser ingen tegn til bedring i årets lokalvalg. I tillegg vet vi at valgdeltakelsen ved kommune- og fylkestingsvalg er lav, på Notodden og mange andre steder ligger den under 60 prosent. Det kan vi ikke være fornøyde med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Notodden Unge Venstre har tatt initiativ til at kommunen skal være med på en prøveordning for stemmerett til 16-åringer, og dette har flertallet i kommunestyret sluttet seg til. Dessverre fikk ikke kommunen være med som en av prøvekommunene i høstens valg.
Notodden Venstre vil fortsette å jobbe for at flere ungdommers stemme skal bli hørt, og vil også ved neste valg foreslå å innføre stemmerett for 16-åringer.
Vi ønsker at våre unge skal ha mulighet til å si noe om, og påvirke lokalpolitikken før de flytter ut av kommunen for å ta videre utdannelse.
Ungdom er storforbrukere av mange kommunale tjenester, og når de i tillegg er gamle nok til å betale skatt og kan fengsles ved lovbrudd når de er 16, mener vi at de også er gamle nok til å påvirke politikken.
Vi tror det vil skape en større politisk interesse blant ungdom, noe som igjen kan føre til at flere velger å stemme, engasjerer seg i lokalpolitikken og til å stille på lister.
Etter angrepet på våre demokratiske prosesser og ikke minst mot politisk engasjert ungdom den 22.juli, synes Venstre at ungdommen har stått fram og taklet denne situasjonen på en svært så beundringsverdig måte, og som viser at de har fortjent å få en tellende stemme fra de er 16 år.

Krosshus_2011

Jørund C.Krosshus
Notodden Venstre

Publisert i Telen 01.09.2011

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**