Leserbrev: Kjedelig politikk

Det er en kjent sak at en stor gruppe innbyggere ikke interesserer seg veldig for politikk. En gjeng på 25 vanlige folk samles en gang annenhver måned for å stemme over og bli orientert om saker av varierende interesseverdi.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Men hvem er disse menneskene? De fleste er dèt en på min alder ville kalt gamle, noen er godt voksne og noen få er unge (rundt 40 år). De har jobber, som deg og meg, og det er ofte mennesker som liker å si sine meninger og være med på å påvirke hvordan kommunen styres. Felles for dem alle er et engasjement for lokalpolitikk.

Denne helt ordinære og kjedelige gjengen har likevel et stort ansvar og en viktig oppgave. De skal sørge for at jeg og du skal få muligheten til å bli hørt, og gjennom utstrakt demokrati; være med på å forme bygda og ta avgjørelser som gagner oss best.

Jeg varsler med dette innlegget at jeg ikke er imponert av dagens kommunestyre, og at det har kommet en ny type politiker til denne bygda. Vi snakker ikke om revolusjonære egenskaper eller ambisjoner, men om engasjement av en ny type jeg ser det mangler i dagens styre. Jeg snakker om den typen politiker som setter sin egen rolle til kontinuerlig vurdering og kritikk, og som tar innover seg ansvaret som borgerens ombudsmann. Nesten litt som en god nabo som du kan stikke innom og låne en kopp sukker av. Denne nye typen politiker er ung og har en fersk og brennende interesse som vil blåse liv i trøtt politikk, ta opp kampen for urett og satse på fremtiden. Mange sittende kommunestyrerepresentanter gjør en fantastisk jobb, og jeg er helt sikker på at viljen og engasjementet for å være denne typen ombudsmann er sentralt hos mange av disse. Allikevel må jeg få rette et kritisk søkelys på det jeg kaller «kjedelig politikk» og minne på hva en politiker bør. Politikerne har et voldsomt ansvar for å opplyse, lytte og handle, og en skal som politiker alltid jobbe med å bli bedre på disse tingene.

Hvis du vil prøve en slik ny type politiker, kan du plukke fritt fra lista til Sande Venstre; partiet med Sandes yngste og lengste kandidatliste.

Ole Christian Fredriksen
4. kandidat, Sande Venstre

Oleemann

Foto: Ukjent

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**