Vil ha legevakttjenester på Aker sykehus!

1.kandidat Karl Thomas Tvedt fra Bjerke Venstre sier i et intervju med Akers Avis Groruddalen at det er viktig å få legevakttjenester til Aker som en del av helsetilbudene lokalt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hentet fra Akers avis Groruddalen:

ELISABETH T. FAANE

Artikkelbilde med Karl Tvedt 2011

Foto: Akers avis Groruddalen

— Bjerke Venstre vil følge opp om at det fortsatt blir helsetjenester på Aker, og blant disse tilbudene bør det være 24-timers legevakttjeneste. Det blir for langt for folk i Groruddalen å reise helt til Ullevål sykehus, mener Tvedt som sitter som leder i Bjerke Venstre.
Han nevner også svømmehall, skoler og biblioteker som essensielle, kommunale tilbud som er viktig å ivareta.
— Venstre er glad i velferdsstaten, sier Karl Thomas Tvedt som er tobarnsfar bosatt på Årvoll.

Vekst
Befolkningsveksten i hoved¬staden kommer til å øke betydelig de neste årene, og Tvedt mener det er en utfordring å møte denne veksten på en god måte.
— Det viktig å bevare marka-grensa. Samtidig bør man bevare verneverdige sentrumsbygg fra mellom 1800- og 1900-tallet. Når Fjorbyen er ferdig utbygd blir det vanskelig å finne andre områder i Oslo enn Groruddalen som man kan bygge ut boliger og næring. Førstekandidaten tror likevel at en utbygging i dalen kan være positivt.
Dalen har store områder som man kan utnytte og gjøre fint.
Men det er viktig å ha en god byplanlegging, og at kommunen er aktive i planprosessen, mener han.

Trikk
Med befolkningsveksten i vente, mener Tvedt det er et behov å utvide kollektivtransport-tilbudet. Det ønsker han skal gå på skinner opp til Bjerke.
— Jeg er veldig positiv til trikken. Det er et mer effektivt transportmiddel enn buss, fordi den tar flere mennesker. I dag må folk stå på bussen, og vi må regne med at det blir et enda større behov for kollektivtrafikk i framtiden.
Bjerke Venstres førstekandidat er likevel åpen for å lytte til innspill fra de som vil bli berørt av en eventuell trikke-utvidelse, og da ta hensyn til om det finnes andre alternativer.

Aktiv
Førstekandidaten håper å få flere ikke-etnisk norske inn i lokallaget, og oppfordrer folk til å melde seg inn.
— Venstre er liberale når det gjelder innvandrere, og vi er også glad i småbedrifter som mange av disse gjerne driver. Men vi er også opptatt av at flere blir aktive i politikken.
— Jeg er også opptatt av at de som kommer til Norge fra krigsherjede land får et skikkelig tilbud. Mange av dem sliter med krigstraumer, og det må vi møte med et godt behandlingstilbud.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**