Jeg håper på Hveem-rekord

Mandag har vi sjansen: Dag Jørgen Hveem stiller som ordførerkandidat. Denne historiske muligheten bør vi ikke la gå fra oss, sier en av Risørs mest garvede politikere Hans Olav Ramsdal i dette innlegget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Hans Olav Ramsdal

Foto: Jan Einar Henriksen

Mandag har vi sjansen: Dag Jørgen Hveem stiller som ordførerkandidat. Denne historiske muligheten bør vi ikke la gå fra oss.

I over tretti år var jeg med i lokalpolitikken, både i formannskap og bystyre. I en by som Risør er det helt nødvendig å stå sammen, ofte på tvers av partigrensene, for å få gjennomført endringer og viktige tiltak. Som Venstremann har jeg for eksempel vært med å stemme frem ordførere fra både Arbeiderpartiet, Høyre og KrF. Hvorfor? Fordi dette var den beste løsningen for byen. Å være ordfører er langt mer enn å stå øverst på en partiliste. Det er å være leder for en hel by — og for alle borgerne.

Ordfører med fylkeskontakt
Det er imponerende å se hva Dag Jørgen har fått til i den perioden han har vært aktiv på lokalarenaen — på tross av en krevende arbeidssituasjon. Tenk hva han kan få utrettet om han får bruke all tiden sin på oss og Risør!

Han stiller også som kandidat til Fylkestinget. Her har han mulighet til å bli en av to representanter fra Risør. Jon-Olav Strand (KrF) er så godt som klar. Å ha to bein i fylket er fint, men fire bein er aller best. Og særlig om to av dem tilhører ordføreren. Min erfaring er at det kan være av avgjørende verdi å ha denne tette fylkeskontakten. Her besluttes det, men det bygges også viktige nettverk og regionale allianser.

Komplett kandidat

Dag Jørgen Hveem er en ressursperson, både faglig og sosialt, og det vil være en historisk sjanse for Risør å kunne velge en så kompetent ordfører.
I mine øyne kan Dag Jørgen Hveem bli den viktigste ordføreren Risør har avlet siden legendariske Mads Victor Norman — Høyreordføreren som styrte Risørskuta i en mannsalder.
Dag Jørgen Hveem kan både sin jus og økonomi. Det er ikke å kimse av når han skal lede en by som forvalter fellesskapets verdier og som har store utfordringer med økonomien. At han i tillegg har et stort nasjonalt og internasjonalt nettverk, er en gudegave for en by som Risør.

Tidenes Venstre-team
At jeg i år gjør et aldri så lite comeback på Venstres liste, er ikke på grunn av egne politiske ambisjoner, men først og fremst som en markering og støtte til de aktive og dyktige Venstre-politikerne. Med Dag Jørgen i spissen tror jeg vi ser tidenes Venstre-team.
Mandag håper jeg vi alle gjør vår borgerplikt, det er viktigst, men jeg håper også inderlig vi setter Hveem-rekord!

Hans Olav Ramsdal, pensjonist og listekandidat for Venstre i Risør

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**