Grafittivegg i Tønsberg

– Grafitti er en kunstform som skal utføres i det offentlige rom, på offentlige vegger. I Tønsberg har vi ingen slike lovlige steder så all grafitti og tagging er forbudt, sier 2. kandidat Suzy Haugan. Venstre ønsker å åpne opp for en lovlig grafittivegg som man fritt kan bruke til grafitti-uttrykk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det er forskjell på tagging og grafitti. Grafitti er en kunstform, tagging er hærverk.
I Tønsberg er det mye tagging, både på private og offentlige bygg. Dette koster Tønsberg kommune og enkeltpersoner både penger og frustrasjon. Det tar seg dessuten lite ut med hastverk-tagging, og om du titter nøye rundt i byen er det ikke rent lite av det.
Det er viktig å ha en lovlig grafittivegg slik at de som ønsker å uttrykke seg på denne måten får muligheten til det.De lovlige veggene behøver ikke fungere som en treningsarena og fremme mer ulovlig grafitti og tagging. Det er ingen forskning som viser at det er en sammenheng her.
Mennesker som ønsker å uttrykke seg med sprayboks finnes, og mange av de er flinke. La disse få et lovlig sted. Vi skal ikke se bort ifra at det på en grafittivegg kan dukke opp kunstverk som Tønsbergs beboere kan bli imponert over.

Byutvikling handler også om at mennesker bruker byen sin og får lov til å uttrykke seg i den. En lovlig grafittivegg kan bidra til en mer levende by. For eksempel i Skateparken ved Gunnarbø. Her kan en grafittivegg fungere som skjerming mot trafikken, samtidig som det kan være et levende kunstverk midt i byen.Graffiti bør være en del av det åpne samfunnet.
En grafittivegg kan være en del av en helhetlig plan for hvordan Tønsberg ønsker at det skal se ut i byen vår.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**