Rødt + rødt = knallrødt. Dessverre

I mine øyne er summen av Arbeiderpartiet og Rødt: knallrødt. Vi skal og vil respektere ethvert valgresultat, men jeg må innrømme at det bekymrer meg om Risør blir en helrød by. Det vil være et stort skritt tilbake. Venstre og våre allierte i bystyret har forsøkt å utvikle Risør til en åpen og inkluderende JA-kommune, skriver Willy Thorsen i dette innlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


 Jeg må innrømme at tanken på en helrød by bekymrer meg. Det vil være et stort skritt tilbake, sier Willy Thorsen.

Jeg må innrømme at tanken på en helrød by bekymrer meg. Det vil være et stort skritt tilbake, sier Willy Thorsen.
Foto: Jan Kløvstad

Rødt + rødt = knallrødt. Dessverre.

Aust-Agder Blads valgmåling antyder rødt flertall etter valget. Heldigvis er det for tidlig å konkludere. Hver fjerde velger har ikke bestemt seg, ifølge målingen. Det er her valgresultatet ligger. Det gir håp, og Venstre kommer til å kjempe til siste stemmeseddel for at Risør skal kunne fortsette å utvikle ja-kommunen. Da trenger vi et sterkt Venstre.

Vil du ha nei-kommune?
I mine øyne er summen av Arbeiderpartiet og Rødt: knallrødt. Vi skal og vil respektere ethvert valgresultat, men jeg må innrømme at det bekymrer meg om Risør blir en helrød by. Det vil være et stort skritt tilbake. Venstre og våre allierte i bystyret har forsøkt å utvikle Risør til en åpen og inkluderende JA-kommune.

Får vi rødt flertall frykter jeg det vil være å utstede en garanti for færre arbeidsplasser. Alle som jobber innenfor service- og håndverksbransjen bør merke seg dette: Mange av de positive vedtakene vi har gjort i denne perioden, har de Ap/Rødt stemt mot. Med rødt flertall vil byggeoppdragene bli færre, og hva kan vi frykte for utelivsbransjen? Parkering? Næringsliv? Dette er ikke NY GIV, som Venstre ønsker, men alle bremser på.

Rød by avler røde tall
Et rødt Risør vil dessverre avle røde tall både i små og større regnskaper. Det vil bety mindre å rutte med for fellesskapet. Ønsker vi kutt i helse, omsorg og skole, for eksempel? Nei.

Det er også min klare oppfatning at det ikke er noen særlig forskjell på de to partiene i lokalpolitikken i Risør. Ap og Rødt går hånd i hånd. Rødt + rødt er og forblir rødt.

Åpenhet? Store linjer?
Jeg ser at Arbeiderpartiets ordførerkandidat (intervju AAB, lørdag 03.09) er kritisk til de borgerliges «lukkede rom» — og etterlyser åpenhet. Hvafforno’? Det har vel ikke vært større åpenhet i det politiske Risør noen sinne, etter at Venstre og de andre borgelige partiene tok ansvar i en krevende situasjon for fire år siden? Alle dører er åpne!

Per Kr. Lunden vil også rette blikket utover — og fokusere på de store linjene. Det er vel og bra. Men tiden er nok ikke moden for en utenriksminister i Risør. Vi skal gjerne se utover og framover, men da må vi først sørge for at våre egne — og vårt eget næringsliv får utvikle seg. Her. Og nå.

Frelsesarmé eller fotofestival?
Trolig glemte Aps ordførekandidat de lange linjene da Frelsesarmeen ble tilkjent midler i stedet for hans egen fotofestival på årets budsjett: 25 000 kroner. Da var han ikke sen om å ta fram de store, strenge ordene. Ingen lange linjer å se, der i gården!

Med til historien hører at Fotofestivalen ved Per Lunden søkte Aust-Agder fylkeskommune om støtte til festivalen for planleggingsåret 2010: 200 000 kroner. Det ble innvilget 100 000 kroner med forbehold om at Risør Fotofestival kunne legge fram tilfredsstillende aktivitetsrapport og regnskapstall. Det klarte ikke festivalen. Etter to rapporter fra fotofestivalen konkluderte fylkeskommunen i et brev til Lunden med at rapportene «i liten grad» samsvarer med søknaden. 100 000 kroner ble derfor kuttet til 50 000 kroner. 50 000 kroner borte vekk, på grunn av søknad som ikke var i samsvar med den faktiske aktiviteten.
Dette ble for øvrig aldri gjort kjent for politikerne i Risør.

Hvis andre mindre festivaler skulle hatt lønns- og administrasjonsutgifter på ca 500 000 kroner, som Fotofestivalen, hadde det ikke blitt mange festivaler i Risør!

Historisk mulighet
Risør har en historisk mulighet til å velge en engasjert, kompetent, inkluderende og resultatorientert ordfører: Venstres Dag Jørgen Hveem.
Denne sjansen bør vi ikke la gå fra oss.

Ønsker du en ansvarlig ledelse som vil videreutvikle en gjestfri ja-kommune og som vil stimulere næringsliv i alle former og fasonger — slik at fellesskapskassa blir større, da er valget klart: Venstre.

Godt valg.

Willy Thorsen, Risør Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**