Venstre er strålende fornøyd!

Venstre er strålende fornøyd med eget resultat ved kommunevalget i Eidsvoll. Vi har styrket oss betydelig siden valget i 2007, og anser oss gjenreist som parti. Valgresultatet er en lagseier for Eidsvoll Venstre, som har hatt 10 aktive i sving i valgkampen. Dét sier kommunestyrerepresentant og 1.kandidat Knut Bakkehaug i en kommentar til valgresultatet i Eidsvoll.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det eneste skåret i gleden er at det ikke ble flertall for skifte, fortsetter Bakkehaug, som fortsatt holder mulighetene for et skifte åpent. SP med sine 3 representanter sitter alene "på vippen", og kan velge å samarbeide med de ikke-sosialistiske partiene. Forrige gang Terje Teslo var ordfører var gjennom et samarbeid til høyre i kommunestyret. Han er spent på om SP vil velge fortsette det rødgrønne samarbeidet nå som Ap er klart dominerende parti. Vi regner med at Ap vil kreve at Einar Madsen blir ny ordfører, så det skal bli interessant å se hvordan SP forholder seg til det, sier Bakkehaug. Han er ikke overrasket over at Ap gikk frem mye mer i Eidsvoll enn på landsbasis. Forrige valg var uvanlig svakt for Ap i Eidsvoll, og skyldtes den interne konflikten. Årets valg har brakt Ap tilbake på et mer normalt nivå, sier han.

Venstre er godt fornøyd med at Bygdelista ikke lenger er i vippeposisjon. EDB skapte problemer for Teslo da han var leder for et ikke-sosialistisk samarbeid — og gikk i oppløsning mens Teslo har ledet et rødgrønt samarbeid. Bakkehaug regner med at Bygdelista nå vil bli en isolert enmannsgruppe i kommunestyret. Ingen som ønsker et stabilt flertall kan basere seg på Bygdelista, sier han.

Venstre kommer raskest mulig til å konstituere kommunestyregruppen, og samtidig jobbe videre med å bygge organisasjonen. Valgkampen har gitt oss mange aktive og dyktige medarbeidere, som jeg gleder meg til å jobbe videre med. Venstre er gjenreist i Eidsvoll. Nå skal vi bygge grunnlaget for videre fremgang, avslutter Eidsvoll Venstres kommunestyrerepresentant Knut Bakkehaug.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**