Folkestyre i Mandal

Mange har engasjert seg i prosessen etter valget, og mange kraftige meninger er kommet til uttrykk. Dette er naturlig. Mens noen er fornøyd med utfallet, er andre veldig skuffet. Et levende demokrati bør være preget av ulike meninger som brytes, og av iherdig konkurranse om makt, posisjoner og gjennomslagskraft for å utføre politikk. Dette er sunnhetstegn, og signaler om at demokratiet fungerer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Så får vi kanskje heller tåle at noen i kampens hete tyr til overdrivelser og usannheter om politiske motstandere.

Rådhus i Mandal

Men de som ikke bør bli stående uimotsagt, er de som nå forsøker å spinne myter om at folkets vilje er blitt tilsidesatt og sveket. Vår nære historie har vist at slike beskyldninger kan gi grobunn for farlige holdninger og uakseptable ugjerninger.

Et flertall i det nye bystyret, med et klart flertall av velgerne i Mandal bak seg, har gått inn for at vår kompetente varaordfører skal bli byens nye borgerlige ordfører. Vi har også stilt oss bak en ny og spennende sosialdemokratisk varaordfører. Dette har flertallet i det nye bystyret valgt å gjøre, fordi vi mener at denne løsningen vil gi partiene som deltar i det tekniske samarbeidet størst mulighet for å få gjennomslag for den politikken som vi gikk til valg på. Dette er demokrati i praksis.

Løsningen som vi nå har fått var godt kjent før valget som et mulig utfall. Dette er verken svindel, urent trav eller hån mot vårt folkestyre og vårt demokrati.

Stein Inge Dahn

De som nå gjødsler det politiske miljøet i Mandal med slike giftige usannheter bør tenke seg om en gang til.

Stein Inge Dahn
Påtroppende bystyrerepresentant for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**