Drømmen om Horten blir virkelighet

Venstre hadde slagordet "Drømmen om Horten" i valgkampen. Nå ligger det midler til å realisere drømmen i vårt og flertallspartienes forslag til budsjett og handlingsplan for Horten kommune 2012-2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Drømmen om Horten

Visjoner fra Horten Venstres program inn i kommunebudsjettet:

Drømmen om Horten:

For at Horten skal bli den mest attraktive bo- og tilflyttingskommunen i Vestfold, etableres det et tverrfaglig, tverrsektorielt prosjekt med mandat til å legge fram en helhetlig plan for både arealbruk, områdeutforming, kulturliv, byliv og omdømmebygging. Dette arbeidet skal startes i 2012.

Med tverrsektorielt mener vi sentrale aktører som for eksempel politikere, kommuneadministrasjon, kulturinstitusjoner, turistkontoret, høyskolen, næringslivet, innbyggerne med fler.

Det skal altså utformes et prosjekt som skal gjøre Horten til en mer attraktiv by for oss som bor her og for potensielle nye innbyggere. Dette skal være et helhetlig prosjekt som involverer mange aktører og mange områder, og dette skal føre til en "positivisme" hos alle. Dette vil styrke kommunens omdømme og øke de frie inntektene.

Horten er som kjent en kommune med lave inntekter, faktisk lavest i landet. Ved å tiltrekke oss nye innbyggere vil vi øke skatteinntektene og forbedre kommuneøkonomien og tjenestetilbudet.

utsikt

Oslofjordregionen er i tillegg til å være størst i landet, også den med høyest befolkningsvekst. Med de planlagte forbedringene på vei og jernbane gjennom Vestfold vil trykket på fylket akselerere. Dette må vi forberede oss på, og Horten må bli et attraktivt valg. Med en bedre balanse i befolkningen vil kommunen også stå mye sterkere økonomisk i møte med den såkalte eldrebølgen som vil tilta fra 2015.

Eksempelvis har Horten en lav andel barnefamilier i forhold til andre vekstkommuner i Oslofjordregionen. Mange i etablererfasen anser Vestfold som et attraktivt bofylke blant annet på grunn av sentral beliggenhet, barnevennlige omgivelser og rimeligere boliger enn i Oslo. Horten er ikke nødvendigvis førstevalget til denne gruppen. Det skal prosjektet Drømmen om Horten gjøre noe med.

Vi som bor her vet hvor mye Horten har å by på. Dette skal vi markedsføre bedre. Samtidig skal vi utvikle byen videre for å gjøre den enda flottere og mer levende.

horten

Flere kommuner har hatt stor suksess med å gjennomføre lignende helhetlige byutviklingsprosjekter og løftet stedet omdømmemessig. Drammen er bare et eksempel. Vi skal la oss inspirere av Drammen og andre, men vi skal gjøre det på vår egen måte, tilpasset Horten.

Vi ønsker at dette skal være en positiv prosess med så bred deltagelse som mulig fra politikere og administrasjon så vel som fra næringsliv, kulturliv og innbyggere.

Sammen skal vi skape en åpen, vakker levende by vi kan være enda mer stolte av!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**