Uteliv

Venstre ønsker et mangfoldig uteliv i hele Bergen. Kø og trengsel skaper aggresjon og vold. Vi vil samarbeide med utelivsnæringen om differensierte åpnings- og skjenketider, og spre skjenkingen gjennom å åpne for bydelspuber og små skjenkesteder med lokalt særpreg utenfor sentrum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Teater, kultur

Foto: Microsoft

Krever høring om skjenkepolitikken
Byrådets innblanding i skjenkesaker får opposisjonen til å reagere. Nå vil de ha alle fakta på bordet.

Oppgjør med «hemmelig» skjenkepolitikk
Hotel Norge skjenket en 16-åring. Liv Røssland (Frp) sørget for at de ikke mistet skjenkebevillingen. Det fikk aldri offentligheten vite. Det reagerer Venstres Erlend Horn på.

Gjør helomvending om klageregler i skjenkesaker
Byrådet gjør endringer i praksisen rundt skjenkekontroll. Venstre etterlyser mer forutsigbar politisk styring og en praksis som er mer rettferdig for næringslivet.

Kritikk av ny skjenkepolitikk
Venstres Erlend Horn er kritisk til kommunens nye skjenkepolitikk, hvor utestedene får inndratt bevillingen før de får anledning til å klage.

Kaller ny skjenkepraksis for «hårreisende»
Utesteder som får inndratt skjenkebevillingen må ta straffen først og klage etterpå. En helt hårreisende, ny praksis, sier Erlend Horn, og lover å ta saken opp i bystyret.

Byutvikling i fellesskap
BTs Eirin Eikefjord skrev søndag 15.09 om det hun omtaler som en sykdom: Kiosk-kjeder, kaffe-kjeder og andre tar langsomt over sentrum. Bergen blir en filial-by for internasjonale merkevarer uten sjel. Det er ikke vanskelig å være enig i problembeskrivelsen, men hun bommer noe når hun retter skytset mot de styrende politikerne. Vi må plassere skylden der den hører hjemme: Hos oss selv.

Positiv til ølservering på Brannkamp
På en vanlig Brannkamp har ca. 4000 tilskuere tilgang til alkoholservering. Resten har det ikke. Erlend Horn (V) er positiv til Branns ønske om å utvide skjenkearealet.

Ja til et mangfoldig uteliv
For noen vil det kanskje være et mål i seg selv å redusere antallet utesteder i Bergen. Det er det ikke for Venstre.

Skjenkepolitikken er for konservativ
Fellesforbundet, NHO Service og venstresiden i bystyret mener det må bli vanskeligere å få skjenkebevilling i Bergen. Venstres Erlend Horn mener derimot at byrådet fører en for konservativ skjenkepolitikk.

Åpner for utepils i bydelene
Byrådspartiene og Venstre vil gjøre det lettere å få skjenkebevilling og uteservering utenfor Bergen sentrum. Målet er mer levende bydeler.

Ingen ville diskutere stripping med Dreams-sjefen
Ingen ville møte Dreams-sjef Geir Carlsen til strippedebatt. – Merkelig, sier Erlend Horn (V).

Ubrukelig rapport om skjenketider. Dessverre.
SIRUS sin rapport om skjenketider og vold har store mangler, mener nestleder i Bergen Venstre, Stian Skår Ludvigsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**