Feil medisin for FFK

Fredrikstad Venstre mener den foreslåtte støtten fra kommunen til FFK er feil medisin for å rydde opp i uføret klubben har kommet i. Venstre frykter at kommunal støtte til et profesjonelt AS bare vil bidra til å videreføre den økonomiske ukulturen som har vist seg i FFK over tid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Per E. Braseth-Ellingsen

Foto: Tommy Ødegaard

Venstre har stor forståelse for at politikere og andre har lyst til å bidra til at FFK ikke går konkurs:
– I denne saken må man skille mellom følelser og politikk. Andre eksempler fra norsk fotball har vist at slike redningspakker bare midlertidig utsetter økonomiske kriser, sier leder for Fredrikstad Venstre, Per E. Braseth-Ellingsen.
– Dersom FFK anser seg selv som en profesjonell fotballklubb må de være i stand til å rydde opp i eget rot uten å ty til offentlige midler fra felleskassa.

Det er uaktuelt for Venstre å støtte direkte pengeoverføringer til FFK:
– Ren pengestøtte er konkurransevridende og urettferdig ovenfor andre idrettslag som har eller ønsker å ha profesjonelle ambisjoner.
– Løsningen med å “flytte” kunstgressinvesteringer fra Merkurbanen til Stadion kan høres tilforlatelig ut, men om dette er et så bra tiltak for breddeidretten i Fredrikstad, hvorfor har ingen tenkt på det før nå som FFK står på stupet rent økonomisk?

Per E. Braseth-Ellingsen
Leder Fredrikstad Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**