Vil på tinget for Venstre

Nordland Venstre valgte vesteråling på topp og vefsning som nummer åtte skriver Helgeland Arbeiderblad i sin nettutgave lørdag 15.september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Les nettutgaven her

Fredag 14.september har nominasjonsmøtet i Bodø lagt kabalen for Nordland Venstres liste til Stortingsvalget i 2013. Nominasjonsnemndas forslag ble vedtatt med få endringer. Etter kampvoteringen om første plassen mellom May Valle og Arne Ivar Mikalsen, som gikk i Mikalsens favør (29 mot 6 stemmer) ble May Valle utfordret av Maria Liljedal, men nominasjonsmøtet viste Valle stor tillit. Dermed ble nemndas innstillinga på andreplass vedtatt og to veldig kompetente, motiverte og erfarene politikere topper nå listen til Nordland Venstre.

Arne Ivar Mikalsen

Foto: Pryd Studio AS

Hadselmannen Arne Ivar Mikalsen er samfunnsviter som jobber med voksenopplæring i videregående skole. Han har politisk erfaring fra kommunestyre, formannskap og fylkesting. Mikalsen er leder i Nordland Venstre og sitter i Venstres sentralstyre.

Tidligere fylkesråd for samferdsel og tidligere ordfører i Hamarøy, May Valle, står på listas andreplass. Hun gikk inn i kommunepolitikken i 1993 med minstemann på armen. Ble ordfører i Hamarøy i 1995 — ble gjenvalgt i 1999 med nesten rent flertall. May Valle er adjunkt med tilleggsutdanning. Fagområder: samfunnsfag, norsk, økonomi. Hun er gruppeleder på fylkestinget i perioden 2011-2015.

Bodø, fylkets største by er representert på tredje- og femteplass.

Helgeland har fått fem navn på liste fra Bindal i sør til Rana i Nord. Her står blant annet lokallagsleder Carola Karl Urvik på plass nummer åtte.

Vil på tinget

Foto: Helgeland Arbeiderblad

– Nordland Venstre er svært fornøyde med den nominasjonsprosessen vi nå har avsluttet og den listen vi har landet på, sier Carola Karl Urvik. Vi har høyst kompetente og motiverte listetopper. Jeg gleder meg til å bidra med å løfte fram dem og Venstres politikk sier lederen i Vefsn Venstre i en pressemelding til Helgeland Arbeiderblad.

Ungdomskandidat Maria Liljedal, Bodø kom på en femte plass etter Hanne Nora Nilssen fra Alstahaug signliserte at hun vil står lengre ned på listen.

Nordland Venstres vinnerlag ser slik ut:

1. Arne Ivar Mikalsen, Hadsel
2. May Valle, Hamarøy
3. Åshild Opøyen, Bodø
4. Arne Langset, Nesna
5. Maria Liljedal, Bodø (UV)
6. Gøran Rasmussen Åland, Vestvågøy
7. Marthe Lund, Rana
8. Carola Karl Urvik, Vefsn
9. Tor Arne Solvoll, Narvik
10. Marthe Strickert, Andøy
11. Magnar Bøkestad, Bindal
12. Tore Klausen, Bø
13. Hanne Nora Nilssen, Alstahaug
14. Anja Johansen, Vågan
15. Arne B.Vaag, Fauske

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**