Huken pukk- og asfaltverk avvikles

Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V), har i dag i ekstraordinær generalforsamling i Oslo Vei AS instruert selskapet til å avvikle sine aktiviteter ved Huken pukk- og asfaltverk innen 31.12.2014.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Huken pukkverk

Byråd Bjercke har nå bedt styret i Oslo vei om å legge frem en konkret avviklingsplan som viser hvordan virksomheten på Huken skal avvikles effektivt og kontrollert. Planen skal være ferdigstilt innen 31.12.2012, med endelig avvikling av pukkverket innen utgangen av 2014.

Les: Huken pukk- og asfaltverk skal avvikles

– Grorud Venstre har vært pådrivere for avviklingen av Huken Pukkverk i mange år. Det er bra at samarbeidet med lokale politikere og Rådhuset bærer frukter, sier Hallstein Bjercke i en pressemelding.

I valgkampen 2011 lovet Grorud Venstre stenging av Huken pukk- og asfaltverk i denne valgperioden om vi fikk tillit fra velgerne. I desember 2011 arrangerte Grorud Venstre et møte mellom byråd Hallstein Bjercke og aksjonsgruppen Stopp Huken – Vern Marka. Under ett år etter at Venstre inntok byrådskontorene kommer meldingen om avvikling.

Les mer fra dagens medier:

Dette er en seier for Groruddalen (Akers Avis Groruddalen)
Distriktsnyheter Østlandssendingen 20.09.2012 (NRK)
Avvikler omstridt pukkverk i Oslo (Aften Aften)
Huken pukkverk legges ned i 2014 (NRK)
Huken legges ned om to år (Akers Avis Groruddalen)
Fra 1. januar 2015 blir det endelig stille på Huken (Lokalavisen Groruddalen)

Fakta om Huken:

Huken Pukkverk sendte i 2005 søknad til plan- og bygningsetaten om å videreutvikle pukkverket og fortsette driften helt fram til 2040.

Venstre mente den nye Markaloven ikke var forenelig med videre drift på Huken, og fremmet forslag i bystyret sammen med SV om dette, men Arbeiderpartiet, Høyre og FrP stemte ned Venstres forslag om å legge ned Huken pukk- og asfaltverk.

Det var ikke før 17. november 2009 at Arbeiderpartiet, Høyre og FrP snudde i saken og stemte for nedleggelse av Huken pukkverk.

Daværende næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) gikk raskt ut og sa at nedleggelsen først ville komme om 1 til 2 år, men en plan om avvikling kom aldri og to år senere fortsatte lastebilene å kjøre gjennom boligområdene på Ammerud.

24. oktober 2011 inntok Venstre byrådskontorene etter 8 år i opposisjon, med Hallstein Bjercke (V) som ny næringsbyråd. I midten av desember 2011 arrangerte Grorud Venstre et møte mellom byråden og aksjonsgruppen Stopp Huken – Vern Marka om avvikling av Huken pukk- og asfaltverk.

Historien har vist at et sterkt Venstre er den beste garantien for at Huken pukkverk faktisk blir stengt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**