Vil ha Kirsti Dale som Venstretopp

Ålesund Venstre maner nå til kamp i nominasjonen til stortingsvalgslisten for Møre og Romsdal Venstre etter at Pål Farstad fra Kristiansund ble innstilt som 1. kandidat for partiet. — Vi kan ikke akseptere at en god kandidat som Kirsti Dale ikke får 1. plassen fordi andre parti har mange sunnmøringer på topp, sier Steffen Falkevik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Kirsti Dale

Foto: Privat

Tirsdag var nominasjonskomiteens forslag til stortingsvalgliste klar, der var Pål Farstad fra Kristiansund forslått på topp, etterfulgt av Britt Giske Andersen fra Giske og Olbjørn Kvernberg fra Molde. — Ålesund Venstre har fra første dag ønsket Kirsti Dale som toppkandidat, og vi kan ikke forstå hvorfor nominasjonskomiteen ikke har innstilt henne på topp men på 4. plass, sier Falkevik.

Ålesund med 1/5 del av både folketall og stemmeberettigede må veie tungt i valget som er om under et år. Kirsti Dale var på topp og kjempet inn 3 representanter i Ålesund fra et utgangspunkt på 1 i 2007, og da ble også bystyret i Ålesund redusert fra 61 til 49 representanter. — Kirsti Dale har skapt en karisma rundt Venstre som ikke har eksistert på tiår, hun er en klar og god taler, både i folkeforsamlingen og i media, og innehar på alle måter de kvaliteter som kreves av en topp, argumenterer Falkevik.

Videre ønsker Ålesund Venstre moldenseren Olbjørn Kvernberg opp fra en 3. plass til en 2. plass på listen. Han er en dyktig politiker som er en teamarbeider og som var med på å løfte Molde Venstre til nye høyder i det siste lokalvalget, og som sikret Venstre varaordføreren i Molde. Det er å kaste bort en dyktig politiker ved å sette ham på 3. plass, vi vil ha ham med på "the winning team" sier Falkevik.

Ved å sette Kirsti Dale på 1. plass er også Møre og Romsdal Venstre et av få fylkeslag som setter en kvinne på 1. plass, hittil er det bare 3 av 18 fylkeslag som har en kvinne på topp, resten er menn. Britt Giske Andersen som var innstilt på 2. plass hadde tidlig sagt nei til å stå på 1. plass, hun mener vi kan passe godt inn på 4. plass. Ellers har også nordmøringene i tillegg til Pål Farstad, en dyktig politiker i Ragnhild Helset som i dag er gruppeleder i Kristiansund, vi kan godt tenke oss henne på 3. plass.

Pressemelding fra Ålesund Venstre

Kontakt Steffen Falkevik 451 96 542, Kirsti Dale 905 25 818

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**