Nye lokaler til Kulturskolen

Interpellasjon i kommunestyret 31. oktober 2012
av
Geir Havenstrøm

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

kulturhuset

kulturhuset

I dag har Kulturskolen lokaler i den gamle ungdomsskolen og er under press mht tilgjengelige egnede lokaler. Etter den nye kommuneplanen skal dette skoleområdet hovedsakelig brukes til boligutbygging. Det betyr at Gjerdrum kommune må skaffe nye lokaler til Kulturskolen i løpet av 2 — 4 år.

Kulturhuset framstår i dag med mange nye flotte lokaler, og ikke alle er disponert per i dag. Ville det ikke være naturlig at Kulturskolen nå flytter inn her?

Dette vil trolig være ideelt for Kulturskolens rombehov og utfoldelsesmuligheter — noe helt annet enn en framtidig isolert plassering.

Det vil også tjene Kulturhuset, bygdas storstue for kultur og livsglede.

Frivilligsentralen er nå inne med sine aktiviteter og samvær, vesentlig for godt voksne, kjempeflott!

Kulturskolen trekker barn og unge, og vil bety en "kulturmotor" i huset.

Vi mener det er nå vi må ta tak i dette, før de aktuelle lokalene leies ut til kommersiell virksomhet som ikke har noe med kultur å gjøre. (Kulturhusets bestyrelse er som kjent hardt presset på inntjening.)

Kommunestyret har vedtatt at vi skal være en aktiv eier med vår 30 % eierandel i huset. Å få Kulturskolen inn her, mener vi er en god måte å utøve aktivt eierskap på. Mer kultur og bedre økonomi for Kulturhuset, og Kulturskolen kommer inn i de omgivelsene den hører hjemme.

Med bakgrunn i dette oppfordres Ordføreren til å arbeide for å få Kulturskolen inn i Kulturhuset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**