Satsing på skole og landbruk

Venstre foreslår i sitt alternative forslag til budsjett og økonomiplan for Nord-Trøndelag fylkeskommune en satsing på skole og landbruk. Venstre foreslår å reversere flere av fylkesrådets kuttforslag innen skolestruktur, satsing på etter- og videreutdanning av lærere og en egen fylkeskommunal investeringsstøtte til landbruket. I tilegg kommer satsing på forsøksring innen havbruk og et bedre fergetilbud til Ytterøy. Skolesatsingen utgjør cirka 20 millioner per år og satsingen på landbruket 10 millioner kroner i året.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

venstrelogo

Foto: venstre

Venstre vil i sitt alternative budsjettforslag vektlegge satsning på den videregående skolen, og på en styrking av landbruk og havbruk som viktige distriktsnæringer, for å bidra til lokal verdiskapning og bosetning rundt omkring i Nord-Trøndelag. Saken behandles i fylkestinget på torsdag.

Venstre ønsker at NTFK skal være mer forsiktig i sine endringer i tilbudsstrukturen ved de videregående skolene, enn det fylkesrådet legger opp til. Det bør fortsatt være hovedmålet å sikre et desentralisert skoletilbud på videregående nivå. Når nedgangen i elevtallet gir utslag i lite søknad på enkelte linjer må selvsagt enkelte endringer vurderes, men i slike tilfeller må kvaliteten på tilbudet være det bærende argument for de endringer som skal gjennomføres. Nødvendige midler legges inn i budsjettet, for å ivareta disse hensyn i utformingen av tilbudene. Les hele forslaget med kommentarer her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**