Mandal Venstres alternative budsjett

Venstre legger frem et alternativt budsjettforslag for Mandal kommune.
-Venstres budsjett er et alternativ for en oppvekstsektor som det skal skinne av!
-Venstres budsjett prioriterer de som trenger det mest.
-Venstres budsjett er et budsjett for miljøet og for næringslivet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstres budsjettforslag forutsetter en markant kursendring for Mandal kommune. Vi setter bremsene på for den uforsvarlige og alt for ekspansive politikken som i dag føres av kommunens administrative og politiske ledelse.
Vi trekker tilbake midler som kommunen planlegger å bruke til nytt parkeringshus på Malmø. Vi går inn for en mye mer økonomisk forsvarlig pengebruk til samhandlingsreformen, ved at vi i større grad ønsker at private kan eie både de gamle sykehusbygningene og lokalene til Spiggeren legesenter.

Venstre ønsker å avvikle Mandal parkeringsselskap, og legge disse ressursene inn i Mandal bydrift. Vi mener at vi med dette kan hente ut en betydelig synergigevinst.

Samtidig ønsker Venstre å starte et prosjekt med å konkurranseutsette renholdstjenestene i kommunen, i første omgang deler av disse tjenestene.

Venstre ønsker å satse på næringslivet. Venstre er næringslivets beste venn, men vi er ikke bestevenn med noen! Derfor er vi sterkt kritiske til at kommunen inngår ensidige leiekontrakter med verdi på over 10 millioner kroner med enkeltgrupperinger innenfor landets eiendomsutviklingsmiljø, uten å legge disse ut på anbud. Vi stiller spørsmål ved lovligheten av dette.

Barn blant blomster

Vårt budsjettforslag prioriterer det som er viktigst for kommunens fremtid: Våre barn og unge som vi har ansvar for å gi de aller beste utdannings- og oppvekstvilkår. Vi styrker derfor rådmannens budsjettforslag med mer enn kr 16 millioner i oppvekstsektoren.

Venstre tar konsekvensene av at vi må betale ned på kommunens gjeld, for å sikre kommunen en forsvarlig økonomi og tilstrekkelig økonomisk handlefrihet for å møte morgendagens utfordringer. Derfor går vi inn for å innføre eiendomsskatt fra og med 2014.
Venstres modell for eiendomsskatt vil skjerme de som er minst økonomisk bemidlet gjennom innføring av et stort minstefradrag fra og med 2015.
Venstres modell innebærer også en skjerming av arbeidsplasser i privat næringsliv, ved at vi går inn for at eiendomsskatten ikke skal utskrives på næringseiendommmer, verk og bruk.

Last ned hele budsjettforslaget (tekstdelen) her.
Last ned talloppsettet her.
Last ned en anmodning om juridisk utredning av leiekontrakter som ikke har vært lagt ut på offentlig anbud her.

For ytterligere informasjon, kontakt Venstres gruppeleder Ingvild Wetrhus Thorsvik på telefon 464 45 506, eller bystyrerepresentant Stein Inge Dahn på telefon 951 90 582

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**