Forsøk på karakterdrap

I innlegget “Det politiske miljø før og nå” i EUB 09.01 forsøker Aps gruppeleder i Eidsvoll, Hans Arvid Øberg å begå karakterdrap på Eidsvoll Venstres leder Kjersti Almåsvold — slik hans partifelle Finn Bergstrøm forsøkte på SPs Amund Venger i EUB tidligere samme uke. I tillegg forsøker Øberg å frata Venstre noen rolle som opposisjon/alternativ til Ap-styret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Eidsvoll Venstre kan ikke ta noe ansvar for hva Kjersti Almåsvold gjorde og sa som representant for hhv. FrP og EDB før hun ble med i Venstre, like lite som vi skal tillegge Ap ansvar for Øbergs meninger da han representerte hhv. Høyre og EDB i kommunestyret.

Øberg skriver om hvor fint alt var da han var i kommunestyret (for H) fra 1983 til 1996, og hvor ille alt var blitt da han kom tilbake til Eidsvoll i 2000. Har han stilt seg spørsmål om hva som skjedde etter 1996, f.eks da Ap mistet flertallet i 1999? Skjedde det noe i 2003, da AP mistet enda mer støtte i Eidsvoll? Skjedde det noe i Ap i 2007 da Hjort vant kampen med Einar Madsen om toppvervet på Aps liste? Hva skjedde i forrige periode, da flere i Ap var mot omorganiseringen? Kanskje er det forhold i og rundt Eisvoll Ap som må analyseres for å finne ut hvor og når den gode tonen forsvant?

Øberg skriver at “politiske svar på politisk uenighet er blitt mangelvare”. Venstre har i 20 år ment at Ap trenger en lengre periode uten makt i Eidsvoll. Les våre innlegg og våre programmer. Du vil se at vi har holdt en helt klar linje hva angår behovet for et maktskifte og en annen kurs i Eidsvoll. Ønsker du politiske svar og et politisk alternativ til Ap-styret i Eidsvoll kan du lese vårt nåværende partiprogram — og budsjettforslaget vi la frem i kommunestyret 11.desember. Begge deler finner du på vår nettside.

Øberg må ha misforstått innlegget “Unødvendige kulturkutt” når han tro vi ønsker å ramme Toril Altenborns arbeidsplass. Begrunnelsen for vårt forslag om kutt i bevilgningen til de kommunale ungdomsklubbene kan leses i budsjettforslaget, baserer seg på analyse av besøkstallene, om politiets syn på ungdomsklubbene som forebyggende tiltak, og på forskjeller mellom oss og Ap i synet på privat kontra offentlig virksomhet. Og Eidsvoll Venstre har aldri uttalt seg om bygdebokprosjektet, kun stemt da saken var oppe i kommunestyret.

For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at politiske utspill på vår nettside og i media er klarert internt på forhånd. Vi er helt åpne om våre forslag, begrunnelsen for dem og vår strategi. Kjersti Almåsvold sto på siste plass på vår valgliste i 2011, og ble av våre velgere løftet opp til 1.varamannsplass til kommunestyret. Av våre medlemmer ble hun på årsmøtet i januar 2012 valgt til ny leder i lokallaget.

Hvis Øberg mener Venstre ikke er en konstruktiv opposisjon og politisk alternativ til Ap lover det dårlig for tonen i den politiske debatten fremover. Å beskrive politiske motstanderes virksomhet som “skadeverk” er uansett en forsimpling av den politiske debatten.

Knut Bakkehaug, kommunestyrerepr. Eidsvoll Venstre.

(Dette innlegget står på trykk i EUB idag, 12.01 2013).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**