Uttalse: Ta bydelene og befolkningen med i diskusjonen om OL-prosjektet

På årsmøtet i Alna Venstre 10.1. 2013, innledet byråd Ola Elvestuen til diskusjon om de mulighetene som et OL kan gi for utvikling i Groruddalen. I debatten kom det frem mange interessante synspunkter om behovet for ny infrastruktur og om hvilke miljøkrav som må stilles til et slikt arrangement. Et enstemmig årsmøte vedtok følgende politiske uttalelse

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


«Et mulig OL i Oslo i 2022 kan få stor betydning for Groruddalen. I den skissen som er lagt frem er det forslag til flere nye og store idrettsanlegg, boliger for deltakere og mediefolk mv. Dersom disse prosjektene gjennomføres vil det hel klart komme til å forandre deler av Groruddalen.
Alna Venstre oppfordrer byrådet til snarest å trekke bydelene, lokale idrettslag og lokalbefolkningen for øvrig med i en diskusjon om hvordan et OL vil påvirke utviklingen i vårt område. Vi er sikker på at det lokalt vil komme mange gode ideer og konstruktive forslag.
Alna Venstre mener også at det er en forutsetning for en folkeavstemning om OL at det lokalt har vært en grundig debatt om de mulighetene og utfordringene som er knyttet til et så stort.»

Uttalelsen ble vedtatt på årsmøtet i Alna Venstre 10. januar 2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**