En uttalelse fra Sande Venstre: Sandes Fremtid

Kommunestyret onsdag 6. februar behandlet saken ” Et samfunn i utvikling”. Saken omhandler
en utredning av hvordan Sande kommune skal takle fremtidens økonomiske utfordringer. Denne
saken ble enstemmig vedtatt med endringsforslag som omhandler kommunestyrets rolle i
utredningsprosessen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre opplever situasjonen i Sande som svært alvorlig. De økonomiske utfordringene er store og vil ifølge prognosene kunne se ut til å bli verre i fremtiden hvis vi ikke treffer tiltak nå. Vi opplever reelle kutt i tjenestetilbudet innenfor bl.a. helse og skole allerede i dag. Det er mye som må gjøres dersom vi skal kunne opprettholde dagens tjenestetilbud i årene som kommer.

For Venstre er målet en sunn, bærekraftig økonomi som kan gi gode tjenester til innbyggerne. Som resultat av dette ønsker Venstre at alle tiltak som kan føre til en bedre ressursutnyttelse og et kvalitativt bedre tjenestetilbud vurderes. Noen av disse tiltakene er omstridte. Venstre søker allikevel kunnskap om disse og vil vite hva disse innebærer. På godt og ondt.

I forrige kommunestyre valgte derfor Venstre å oppfordre rådmannen til å utrede økonomiske konsekvenser ved en eventuell kommunesammenslåing. Venstre ser dette som et viktig spørsmål å avklare i den kommende prosessen med å få Sande kommunes økonomi på beina.

Det er viktig for Venstre at objektiv informasjon om temaer som skolesammenslåing, konsekvenser av befolkningsvekst og omstrukturering av helse -og sosial sektoren kommer på bordet. Det er kun på bakgrunn av hva man vet og ikke hva man tror, man kan fatte kloke beslutninger.

Les mer om bakgrunnen for saken her

Barn og Unge først!

Foto: Vegard Berg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**