Os Venstre går i mot kommunalt kjøp av tomt til hotell

I kommunestyret 5. mars stemte Os Venstre i mot vedtaket om å kjøpe tomten ved Oseana til fremtidig etablering av hotell.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Saken som skapte mest diskusjon i forrige kommunestyre møte var diskusjonen om hvorvidt kommunen burde gå inn å kjøpe en tomt like ved Oseana. Formålet med dette er videresalg til en eventuell hotellutbygger. Dersom kommunen ikke gikk for kjøp ville det etter all sannsynlighet bli bygd leiligheter til privat bruk. Avtalen som var inngått mellom kommunen og Os Sjøfront(som eier tomten), var på rundt 25 millioner kroner for tomten.

Dette er en vanskelig sak, av flere årsaker. Med veksten og utviklingen kommunen har hatt, og kommer til å ha kommende år, vil det være nødvendig med hotelletablering. Et hotell ved Oseana vil være en ideell lokalisering, både med hensyn på synergi mot Oseana, men også med tanke på sentrumsutvikling. Utfordringen ved denne saken er en veldig høy kjøpesum for kommunen. Dette kan raskt innebære 750 000 kroner i driftskostnader i året, hvilket er en betydelig sum for en kommune som Os. Samtidig er det en risiko tilknyttet salg av tomten igjen. Så langt har Os ingen garanti for at det vil melde seg noen interessenter til kjøp av tomten og drift av hotell.

Terje Hatvik

Foto: Tore Rykkel

Venstre sin representant Terje Hatvik poengterte fra talerstolen at det ikke var kalt inn noe upartisk ekspertise til å uttale seg om mulighetene som ligger i markedet, og for sannsynligheten for at hotellutbyggere vil melde sin interesse. Hatvik konkluderte med at det i denne saken var for mange usikkerhetsmoment knyttet til kjøp av tomten.

Os Venstre an ser den økonomiske risikoen i denne saken som for stor. Dersom man skulle tape en til flere millioner kroner, er dette en stor sum av innbyggerne sine penger. Os kommune har en stram økonomi og relativt lav inntekt i forhold til innbyggertall. Dette gjør det ekstra risikabelt å binde opp så mye av pengene sine i en tomt. På bakgrunn av dette stemte Os Venstre sine to representanter i mot vedtaket om kjøp av tomt til hotell.

Omtale av saken kan leses på Midtsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**