Stortingsprogram på landsstyremøtet

Stortingsprogrammet var hovedsak på Landsstyremøtet som ble avviklet i Kristiansand 9. og 10. mars. Totalt 800 innkomne forslag var oppe til behandling. Møre og Romsdal sine endringsforslag ble argumenterte for av Britt Giske Andersen og Ragnhild Helseth. Ferjefri E39 Kristiansand- Trondheim ble innstilt til landsmøtet etter fellesforslag fra fylkene som er berørt. Fiskeri var et annet viktig emne for oss. Også viktige verdispørsmål var oppe til behandling. Det ble en saklig form på debatten i landsstyret , og la gode føringer frem til Landsmøtet i april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Terje Breivik og Ragnhild Helseth

Foto: BGA

Nestleder Terje Breivik la frem forslaget om ferjefri E39 på vegne av Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

Ola Elvestuen og Britt Giske Andersen

Foto: RH

Forslagstekst til Stortingsprogrammet som gjelder Råfiskloven og Deltagerloven ble innstilt etter avklaringer, der Møre og Romsdal ved Britt Giske Andersen gjorde en god jobb sammen med nestleder Ola Elvestuen som la fram forslaget.

Det ble debatt rundt forslaget om fylkeskommunens rolle og sammenslåing til regioner, der Ragnhild Helseth argumenterte for Møre og Romsdal sine endringsforslag som tar utgangspunkt i at fylkeskommunene fremdeles har en rolle slik vi erfarer i vårt fylke.

Innstillinger til landsmøtet blir snart ut til delegatene en av de nærmeste dagene. Møre og Romsdal Venstre må i delegatmøte avklare hvilke endringsforslag vi ønsker å opprettholde. Dato for delegatmøte blir snart sendt ut.

Britt Giske Andersen og Ragnhild Helseth

Foto: rh

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**