-Nei til statlig leggetid

Fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre, Karl M. Buchholdt, mener at SV-landsmøtets nei til at kommunene selv skal få bestemme skjenketidene er et overtramp mot lokaldemokratiet. -Det kan ikke være slik at vi skal ha en felles statlig leggetid her i landet, sier Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Venstre mener at åpningstider for tjenestetilbud bør fastsettes i samspill mellom tilbyderne og samfunnet. —Det er ikke staten, men de lokale folkevalgte som er best egnet til å vurdere åpningstiden i sin kommune. —Dette er formynderstaten på sitt verste. Det kan ikke være slik at stortingspolitikere i Oslo skal bestemme når myndige borgere skal ta seg en øl, sier Buchholdt.

-Jeg mener at lokaldemokratiet er fullt ut i stand til å finne gode lokale løsninger på dette da forholdene er vidt forskjellige i Oslo og for eksempel Rørvik eller Levanger, sier Buchholdt. —Det bør derfor ikke være statlige begrensninger på åpningstider i butikk eller for salg og skjenking av alkohol. Dette klarer kommunene på utmerket vis å bestemme selv, avslutter fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre, Karl M. Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**