Besøk hos Bioforsk, Abyss og Norsk Gåsehud

Gründerskap, næringsliv, landbruk, miljøvern, kompetanse. Det er noen av stikkordene fra besøkene som ble gjennomført på Nordmøre 3.april av Venstres nestleder Terje Breivik og Møre og Romsdal Venstres Pål Farstad. Begge er førstekandidater til årets Stortingsvalg, der Breivik stiller for Hordaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


BIOFORSK ØKOLOGISK

Terje Breivik og Pål Farstad besøker Bioforsk

Foto: RH

Kristin Sørheim, Bioforsk

Foto: RH

Direktør Kristin Sørheim ved Bioforsk Økologisk ga en interessant innføring i virksomheten på Tingvoll.

Største utfordring i øyeblikket er å få fullfinansiert den planlagte Økoparken. Møre og Romsdal Fylkeskommune og Tingvoll kommune har avsatt midler til prosjektet. Nå venter Bioforsk på at staten vil gå inn med 10 millioner kroner.

Bioforsk. Kristin, Terje, Pål

Foto: RH

Bioforsk på Tingvoll har 40 ansatte, hvorav 16 forskere med doktorrad, 11 rådgivere med mastergrad og 6 teknisk personale med bachelorgrad.

Tilstede på møtet var også Tingvolls ordfører Peder Aasprang. Tingvoll Venstre var representert ved leder Tone Muruvik Hagen og Jan Ivar Aanes.

Tingvoll Venstre. fv Tone Muruvik Hagen og th Jan Ivar Aanes. Pål Farstad i midten

Foto: RH

ABSYSS

Abyss. Container med trykkammer

Foto: RH

Abyss i Kristiansund var neste besøk, en lokaleid bedrift som leverer undervannstjenester og tekniske tjenester til bla oppdrettsnæringen og oljevirksomheten. 20 dykkere med arbeidsdykkersertifikat er blant de ansatte. Dykkerfartøy, arbeidsbåter, og ROV’ere; (fjernstyrt undervannsfarkost) er blant utstyret bedriften disponerer.

Presentasjon og omvisning ble gitt av økonomisjef Øystein Sandvik og operasjonsansvarlig Petter Gundersen. Daglig leder er Victor Jensen.

Utfordringer bedriften presenterte for gjestene gjelder blant annet kapitaltilgang, sykelønnsordningen, manglende høgskoletilbud i Kristiansund og behov for bedring i flytilbud.

Abyss. ROV

Foto: RH

Abyss. Dykkerklokke

Foto: RH

NORSK GÅSEHUD

Norsk Gåsehud er en bedrift startet av to unge gründere som har gjort sin hobby til proffesjon.
De to er Håvard Utheim og Bjørnar Bø Lundberg. Kompetanse i å ferdes i naturen, kompetanse i bruk av utstyr og kunnskap om historie og kultur er sentralt for de to.
Bedriften drives fra Kristiansund, med aktivitetsopplegg i hele regionen.

Gjennom sitt firma tilbyr de turopplegg for grupper og enkeltpersoner, arrangerer kurs, og de selger utstyr fra egen butikk. Aktivitetene gjelder toppturer, fjellklatring, padling, kiting mm.Bedriften har et nettverk med instruktører som brukes ved arrangementer.

Orientering ble gitt om virskomheten fra den spede start for tre år siden, og nåsituasjonen med en god drift og god vekst.
Utfordring Norsk Gåsehud presenterte gjaldt særlig arbeidet med å nå gjennom hos Innovasjon Norge. Søknadsprosedyrer er lange og byråkratiske, og krever stor innsats i timer og kostnader.

Norsk Gåsehud. Naomi, Håvard og Terje

Foto: RH

Håvard Utheim og Bjørnar Bøe Lundberg

Foto: RH

Norsk Gåsehud. Butikk

Foto: RH

Valgkamprådgiver Naomi Røkkum deltok sammen med Terje Breivik. Fylkesleder og valgkampsjef Ragnhild var også med på turneen på Nordmøre.

Ragnhild og Naomi 2

Foto: rh

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**