Norges spilleavhengighet

Venstre har, bare i siste stortingsperiode, fremmet en rekke forslag for å begrense skadene av pengespill i Norge. Det er en vanskelig balansegang, for stadig mer av spillingen foregår på nett, og kan lett gå «under jorda», skriver Venstres Håkon Alstadheim i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Innlegg av Håkon Alstadheim – fylkesstyremedlem i Nord-Trøndelag Venstre

Håkon Alstadheim

Foto: Håkon Alstadheim

Derfor er Venstres forslag en kombinasjon av flere ting, som å stoppe gratis-reklamen for Norsk Tipping i NRK, og gjøre norsk frivillighet uavhengig av Norsk Tippings inntekter. Samtidig vil vi kanalisere private nettspill-aktører inn i ordnede former med lisensordninger for pengespill over internett. Total-forbud og monopol fungerer ikke i nett-alderen.

Forsøk på tvang til registrering og overvåking av alle spillere med obligatorisk spillekort på alle automater og pengespill slik Norsk Tipping har foreslått, fører galt avsted . Det vil drive de som ikke vil overvåkes over på andre spill-arenaer. Skal vi ta tak i sosiale problemer må vi se menneskene. System-staten som skal løse alt med regelverk fungerer ikke.

I dag forsvares en stadig mer aggressiv markedsføring av pengespill, i beste sendetid på NRK, med at inntektene går til nærmiljøanlegg og frivillighet. Staten er altså med på å gi pengespill et pent ansikt og gjøre frivilligheten spilleavhengig. Venstre vil at frivilligheten skal få sine penger uavhengig av hvor mange som spiller i Norge. Inntektene til frivilligheten skal komme fra statskassen, og inntektene fra Norsk Tipping skal gå inn i statskassen.

Så vet dere noe om hva Venstre står for i spillpolitikken. Det blir ny regjering etter valget, og Arild Stokkan-Grande er tydelig nervøs for det i T-A mandag 25. mars. Han tegner opp et skremmebilde av FrPs spillpolitikk, og klistrer det bildet på «høyrepartiene», inklusive Venstre. Jeg kan si til velgerne: Vil dere at neste regjering skal bli BlåGrønn heller enn mørkeblå stemmer dere Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**