Venstre vil satse på Bioforsk Økologisk

-10 millioner kroner må på plass i revidert nasjonalbudsjett denne våren for å finansiere Bioforsk Økologisk sine planer for Økopark i Tingvoll.
Førstekandidat Pål Farstad sier dette i en uttalelse i forbindelse med besøket på Tingvoll 3.april.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Uttalelsen ble også gitt i intervju med Aura Avis 4.april, og omtalt i oppslag om Bioforsk i Tidens Krav 5.april i forbindelse med nestleder Terje Breivik sitt besøk på Nordmøre.
Aura AvisIntervju

Uttalelse:

VENSTRE VIL SATSE PÅ BIOFORSK ØKOLOGISK PÅ TINGVOLL

Venstre vil ha en sterk satsing på forskning på økologisk landbruk og matproduksjon. I programforslaget for kommende stortingsperiode har Venstre som mål at 17 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2020 skal være økologisk.

For varig fruktbarhet i jorda, nok rent vann, dyrevern, naturmangfold og lokal mattrygghet, er økologisk landbruk et viktig alternativ og supplement til annet landbruk.

Arbeidet som gjøres ved forskningssenteret Bioforsk Økologisk på Tingvoll står helt sentralt for å få til dette. Bioforsk Økologisk er særdeles viktig som nasjonalt kompetansesenter for økologisk landbruk. Samtidig er forskningssenteret en viktig del av forskningsmiljøet i Møre og Romsdal, et forskningsmiljø som sentrale myndigheter i altfor beskjeden grad satser på.

Bioforsk på Tingvoll fortjener definitivt de 10 mill som Senterpartiets landbruksminister ikke ville gi forskningssenteret da han var på besøk på Nordmøre for noen uker siden. Disse 10 mill må på plass i revidert nasjonalbudsjett denne våren.

Pål Farstad, VENSTRE
1. kandidat til Stortinget
– tlf 95792546

Bioforsk. Kristin, Terje, Pål

Foto: RH

Direktør Kristin Sørheim ved Bioforsk Økologisk, nestleder i Venstre Terje Breivik og førstekandidat for Møre og Romsdal Venstre Pål Farstad studerer Biogassanlegget som produserer gass fra husdyrgjødsel. Her fra kontrollrommet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**