Klar for Venstres landsmøte 12.-14.april

Møre og Romsdal Venstre deltar på Venstres landsmøte 2013 med 14 delegater. Førstekandidat til stortingslista Pål Farstad fra Kristiansund er en av delegatene. I tillegg deltar direktevalgt representant til Landsstyret Britt Giske Andersen fra Giske, som også er andrekandidat til stortingslista. Blant delegatene er også tredjekandidat til stortingslista Olbjørn Kvernberg fra Molde, gruppeleder i fylkestinget Iver Nordseth fra Smøla og fylkesleder Ragnhild Helseth fra Kristiansund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

venstrelogo

Foto: venstre

Pressemelding fra fylkesleder Ragnhild Helseth:

Hovedsak blir behandling av Stortingsprogram 2013-2017.

MRV har vært aktiv i å fremme forslag gjennom hele programprosessen, og har fått gjennom flere saker før programforslag legges frem for Landsmøtet.

-Ferjefri E39 fra Kristiansand til Trondheim har vært en av hovedsakene, der Landsstyret ved siste behandling i mars innstilte på et fellesforslag fra alle berørte fylker.

Etter forslag fra M&R Venstre har Landsstyret enstemmig innstilt i kapitlet havbruk:
-Utarbeide nytt regelverk med innføring av areal/produksjonsavgift til vertskommuner som kompensasjon for arealbruk og lokale miljøulemper.

Etter forslag fra M&R Venstre m.fl.har Landsstyret innstilt i kapitlet om fiskeri :
-Gjennomgang av Deltakerloven med sikte på forenkling og fleksibilitet. Oppdatering av Råfiskloven for å sikre høyere ressurskvalitet og økt lønnsomhet, samtidig som hovedelementene i loven skal bestå

Før andreutkast av stortingsprogrammet ble lagt frem i desember 2012 fikk M&R Venstre med om

Habilitering og rehabilitering:

Hverdagsrehabilitering og hjemmebasert rehabilitering der brukeren bor hjemme og får behandling i kjente omgivelser, må bygges ut i kommunene.
Spesialrehabilitering som krever erfaring om kompetanse innen spesielle skade- og diagnoseområder må fortsatt finnes i rehabiliteringsavdelinger på sykehusene. i rehabiliteringsavdelinger på sykehusene .
Særlig sikre behandling og habilitering av barn med medfødte lidelser.

Kultur:
Styrke forholdene for drift av symfoniorkestre som er basert på frivillig arbeid kommet med.

Til landsmøtet har M&R Venstre flere endringsforslag.

Her nevnes følgende:

MRV ønsker at det skal vurderes å opprette et eget reiselivsdepartement.
-Ved planlegging av høyhastighetstoglinje mellom Oslo og Trondheim, så må linja legges gjennom Gudbrandsdalen, og Møre må være med i planene.

-Om sykehus ønsker MRV tatt inn et punkt om at sykehus/helseforetakene skal være politisk styrt.

-I sak om eggdonasjon går MRV imot at eggdonasjon likestilles med sæddonasjon.

-Vi støtter Landsstyrets innstilling om ikke å åpne for surrogati.

-I kapitlet om tros- og livssynsfrihet foreslår MRV en formulering som sier ja til å skille kirke og stat, men beholde tilknytting til den kristen-humanistiske tradisjon i Grunnloven så lenge det er flertall for det i folket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**