Gjenvalg i Nittedal Venstre

Lokallagsleder Ingjerd Jahnsen Fjøsne og resten av styret ble gjenvalgt under Nittedal Venstres årsmøte 7.mars. — Medlemsvekst og god oppslutning ved fjorårets lokalvalg gjør at Nittedal Venstre er fylkets tredje største Venstrelag, bare slått av Bærum og Asker, sier Fjøsne.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


I tillegg til leder Ingjerd Jahnsen Fjøsne, består Nittedal Venstres styre av nestleder John-Ludvig Valen, og styremedlemmene Inge Solli, Terje Lund, Egil Hjorteset og Arve Pedersen.
Leif-Åge Sørlie og Stein-Erik Rønningen er varamedlemmer til styret.

Bygge organisasjon
Venstre har hatt jevn medlemsvekst på landsbasis de senere årene, og stilte lister i flere kommuner enn tidligere ved kommunevalget i 2011. Nittedal Venstre har fått en del nye medlemmer de senere årene, og styret har begynt å se på hvordan noen av disse kan involveres i det lokalpolitiske arbeidet. — Valgresultatet ved kommunevalget var 9,7 prosent og 3 representanter i kommunestyret. Med varaordfører Inge Solli i spissen satser vi på å få gjennomført mye god Venstrepolitikk i Nittedal denne fireårsperioden. Vi håper det vil inspirere enda flere til å delta i lokalpolitisk arbeid for Venstre, sier Ingjerd Jahnsen Fjøsne.

Nittedal Venstres toppkandidater 2011

Foto: Nittedal Venstre

Sentrum og samferdsel
I budsjett og handlingsplan 2012 ble det fattet vedtak om gjennomføring av samarbeidsavtalen mellom Ap, Venstre, Sp, SV og KrF. – Vi har gjennom 2012 jobbet med sentrumsplanen for nye Nittedal sentrum, herunder håndtering av et stort antall innsigelser og forberedelser til bygging av kulturhus og kirke. Kommunedelplan for Rv4 Kjul-Åneby sør og utbygging av Mosenteret har vært tema gjennom året. Samarbeidet Stor-Oslo Nord langs aksen Oslo-Gjøvik har hatt stor aktivitet for at Gjøvikbanen og Rv4 skal komme med i nasjonal transportplan, sier varaordfører Inge Solli (V). Solli viser videre til at arbeidet med tiltak for å innfri krav i vannforskriften og bedre vannkvaliteten i Nitelva er satt i gang, og at det er viktig å gjennomføre et omfattende prosjekt for framtidig avløpshåndtering i kommunen.

Funksjonshemmede og omsorg
Kommunestyret har vedtatt boligprosjektet Rotnesbeite hvor det er avsatt 8 leiligheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Kommunen har inngått en samarbeidsavtale med GIF Handicap som gjør at dette tilbudet kan videreføres innenfor trygge rammer. Det er også inngått en avtale med GIF Storby om fritidstilbud for ungdom. — Dette er noen av sakene fra fjoråret jeg vil trekke fram. Jeg er også glad for at friidrettsbanen ved sentralidrettsanlegget kan tas i bruk til sommeren. Vi har fått på plass en boligsosial plan og en ide og behovsvurdering for sykehjem. Begge disse sakene vil vi arbeide videre med utover året. Og så skal vedtaket om å etablere kjøkkendrift ved sykehjemmene på Døli og Skytta gjennomføres i løpet av våren, sier Solli.

Inge Solli og Abid Q. Raja

Inge Solli og Abid Q. Raja

Valgkamp til høsten
Etter selve årsmøtet orienterte Nittedal Venstres valgkampleder Arve Pedersen om hva som skal skje i den lokale valgkampen i forkant av Stortingsvalget til høsten. — Vi vil stå på stand flere steder i bygda slik at innbyggerne kan snakke med oss om Stortingsvalget eller lokale saker som de ønsker å drøfte med oss. Vi vil samarbeide med Venstrelagene i nabokommunene på Romerike om en del aktiviteter, og målet er en oppslutning på 9 prosent for Venstre i Akershus. Det er mange lokale Venstrefolk som driver med sang eller spiller i band, så folk må være forberedt på at det kan svinge rundt Venstre i Nittedal til høsten, smiler Pedersen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**