Trist og pinlig av partisekretæren i Ap

Som Venstrekandidat har jeg oppmerksomhet på å få fram det gode i Venstres politikk, og ikke snakke ned andre parti. Av og til er det imidlertid nødvendig å reagere på det andre sier, og slik er det nå,
sier Pål Farstad til uttalelsen fra Raymond Johansen gjengitt i avisa Fiskaren etter partisekretærens besøk ved Havforskningsinstituttet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Partisekretær i Ap, Raymond Johansen, har i etterkant av Arbeiderpartiets landsmøte vært hos Havforskningsinstituttet for å få kunnskap om utfordringene rundt oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja (LoVeSe). Ja, i etterkant. I en artikkel i Fiskeribladet Fiskaren gjengis uttalelser fra Raymond Johansen om at «norske fiskere ikke er ydmyke nok i forhold til nedfiskingen av bestandene i havet», og han er «forbanna over at fiskerne slipper for lett unna i nedfisking av fiskebestandene».

Hva i all verden er dette? I et år med rekordhøy torskebestand og rekordhøye torskekvoter, og anerkjennelse fra alle hold om at norske fiskere er ansvarlige høstere av fiskeressursene, er det både trist og pinlig av partisekretæren å komme med slike beskyldninger. Egentlig er dette først og fremst et selvskudd, siden det er Ap som har hatt fiskeri- og kystministeren de siste åtte årene. Slik sett skulle vi som står utenfor Ap gitt partiet anledning til å rydde opp internt uten å bry oss. Men saken er for alvorlig til det.

Jeg har fulgt fiskerinæringa meget tett de siste 20-30 årene, og kjenner meg overhode ikke igjen i det bildet Raymond Johansen tegner. Derfor reagerer jeg på vegne av Venstre, og derfor har jeg stor forståelse for at fiskerinæringens talsmenn reagerer sterkt på uttalelsene fra Johansen. For meg blir det snublende nært å tenke at uttalelsene fra Ap-sekretæren er et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra Aps beslutning om å gå inn for konsekvensutredning i de sårbare områdene LoVeSe. Det har han definitivt ikke maktet.

Pål Farstad
1.kandidat, Venstre

Pål Farstad på talerstolen

Foto: RH

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**