Tana Venstres sine saksfremlegg ble enstemmig vedtatt av Tana kommunestyre

Vår kommunestyrerepresentant Karen Inga Vars fikk endelig enstemmig vedtatt to av våre viktige kampsaker

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Utdrag fra Finnmarken: “Karen Inga Vars er ikke bortskjemt med å få flertallsgrupperingen med seg i kommunestyret, men onsdag fikk hun full uttelling for begge sine forslag.
Først gikk man enstemmig inn for lengre skutersesong i kommunen. Dagens forskrift for Finnmark og Nord-Troms har 5.mai som stoppdato. Vars begrunnet endringen til 15. mai med at det er større sjangse for at løypene kan brukes til 15.mai, enn at de bør stenges 5.mai.
I det enstemmige vedtaket heter det”at kommunen er den instans med best kunnskap til å vurdere lokale forhold”. Ut fra dette mener man at det skal bli opp til den enkelte kommune å avgjøre om løyper må stenges helt eller delvis hvis særlige forhold tilsier det.
Også Vars sitt forslag om å gjenninføre 5 km-sonen ble vedtattenstemmig uten en bokstav ble endret. Kommunestyret mener at man med bakgrunn i finnmarksloven kan kreve at Fefo gjør om sitt omstridte vedtak fra 2005. Fram til da var det forbudt for utlendinger å fiske lengre unna offentlig vei enn 5 km. Etter at sonen forsvant har alle EU-borgere med bakgrunn i EØS-reglene fått samme rett som finnmarkinger.

Nå håper Tana Venstre at andre kommuner, fylkestinget og sametinget følger opp med lignende vedtak både når det gjelder skutersesongen og 5 km-sonen.

Disse to sakene har en stor prinsippiell verdi for kommunens innbyggere!”

Mer om denne skaen kan leses i Finnmarken av 18.mai.2013

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**