Venstre-nei til asfaltverk i Bjønndalen

Venstre er det første partiet som har sagt nei til etablering av asfaltverk i Bjønndalen. – Støv, støy og avrenning til vann nær bebyggelsen i Søndre er utslagsgivende for vår beslutning, sier Venstres gruppeleder Inge Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Venstre har som målsetning å samle et bredt flertall i saken. Inge Solli håper at de andre partiene vil komme fram til samme konklusjon, men har forståelse for at de ikke har ferdigbehandlet saken ennå. – Høyre har uttrykt skepsis til å etablere asfaltverket, og vi har en forventning om de også vil støtte vårt forslag om å ikke tillate etablering av asfaltverk i Bjønndalen, sier Solli.

Bjønndalen Bruk på Slattum

Bjønndalen Bruk på Slattum

Støv og støy
– Bjønndalen Bruk er ikke egnet for drift av asfaltverk på grunn av nærheten til bebyggelsen i Søndre. Derfor er heller ikke området regulert for formålet. Rådmannen anbefaler at kommunen i første omgang gir dispensasjon og at det i neste omgang legges til rette for en omregulering av området slik at Bjønndalen Bruk kan få permanent tillatelse til drift av asfaltverk. Venstre er ikke enig i dette. Vi mener at mindre transport ikke er et godt argument for å etablere asfaltverk i Bjønndalen. Asfaltverket bør legges til et bedre egnet sted hvor det skal brytes stein i mange år framover, og der et asfaltverk kan planlegges fra starten. Det vil være det beste, både planmessig og forretningsmessig, sier varaordføreren.

Bjønndalen Bruk på Slattum

Foto: Nittedal Venstre

Engasjement i Søndre
Venstres vararepresentant i kommunestyret Berit Halvorsen Bjørgan påpeker at støv, støy og avrenning til vann er negative miljømessige konsekvenser av asfaltverk, og at det virker som alle asfaltverk har disse utslippene.
– Jeg merker økende engasjement mot etablering av asfaltverk i Søndre, og er glad for at Venstre har kommet fram til dette standpunktet i saken. Barn og astmatikere er spesielt utsatt for støvplagene fra asfaltverk. Dersom det mot formodning skulle bli noe av asfaltverket må det stilles strenge krav om jevnlig tilsyn, avslutter Halvorsen Bjørgan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**