Fylket støtter Nittedal i rv.4-saken

Fylkesutvalget i Akershus støtter i sin uttalelse om rv.4 det vedtaket kommunestyret i Nittedal har fattet i saken. — To-felts vei med kollektivfelt, sløyfe rundt sentrum og tunnel under Rotnes på sikt er helt i tråd med vårt syn, sier varaordfører Inge Solli (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Solli er svært fornøyd med at fylkeskommunen har gjort et enstemmig vedtak i saken. — Bred politisk enighet både i kommunen og fylket er et godt utgangspunkt for å få vedtatt en framtidig rv.4-løsning slik vi øsker det. Sjansene for å få tildelt midler til rv.4 er større når vi står samlet, mener varaordføreren.

Bjornesvegen bremsespor 2

Foto: Jan Kløvstad

To felt og kollektivfelt
Fylkesutvalget uttaler at de av hensyn til kulturlandskapet, tettstedsutvikling, samt nærføring til elva ønsker en 2-felts vei og kollektivfelt mellom Kjul og Rotneskrysset. Derfor legger de til grunn alternativet med omlegging av rv. 4 i sløyfe rundt sentrum slik forutsatt i kommunedelplanen for Nittedal sentrum. I forbindelse med reguleringen legges det til grunn at det utredes hvordan man best mulig kan tilpasse rundkjøringen i Rotnes-krysset slik at den får minst mulig innvirkning på innkjørselen til Rotnes bruk, Mølleparken og broen ved Gamleveien. De ønsker videre å gjøre avbøtende tiltak for å skjerme kulturminnene og kulturmiljøene langs riksveien.

Tunnel på sikt
I likhet med kommunestyret anser fylket at enkelte trafikksikkerhetstiltak på strekningen Rotnes og nordover er nødvendig, og at framtidig trafikkmengde nord for Rotnes-krysset i årene framover vil være avhengig av hvor godt kollektivtilbud som finnes i Stor-Oslo Nord (strekningen Oslo-Gjøvik). Fylket uttaler videre at på lang sikt vil en ny tunnel forbi Rotnes være den eneste akseptable løsning for framtidig økt trafikkmengde.
– Nittedal ønsker ikke en 4-felts motorvei gjennom bygda og vi vil arbeide for tunnel under Rotnes-området på sikt. Det er flott at det er tverrpolitisk støtte for dette i fylket, sier Inge Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**