Sats på fylkesveiene

Leder og stortingskandidat for Høyre i Nord-Trøndelag, Elin Agdestein, skriver i avisinnlegget «Avsporing om samferdsel» i Trønderavisa 19. juli om at overføringen av de tidligere riksveiene til fylkeskommunene representerer et vedlikeholdsetterslep på 1,5 milliarder kroner for Nord-Trøndelags vedkommende, skriver fylkesleder Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt – fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Det er riktig at kostnadene på denne gaven fra staten er en stor merkostnad for fylket vårt. Siden disse nye fylkesveiene ble overtatt i 2010 har Høyres fylkesråd Tor Erik Jensen styrt samferdselspolitikken i fylket, mens Agdestein selv er leder for Høyres fylkestingsgruppe. Allerede i innledningen til fylkeskommunens nylig vedtatte fylkesveiplan kan vi lese at forfallet på fylkesveiene vil øke i tiden fremover. Høyres Agdestein er alltid raskt ute og kritiserer staten for manglende samferdselssatsninger, men hva med å rydde i eget hus først?

Det er en kjent sak at mulighetene til endring ikke er større enn viljen som ligger bak, og det er et betydelig behov for investeringer i dagens fylkesveinett. I henhold til reglementet har fylkesråder og fylkestingsrepresentanter store fullmakter, og kunne på enkelt vis lagt fram en sak om å stoppe forfallet på fylkesveiene. Dette har ikke Høyres Agdestein gjort, men lar i stedet forfallet på fylkesveiene vokse videre.

Det er dårlig økonomi i å skyve slike utbedringer foran seg. I den nye fylkesveiplanen har regimet som styrer Nord-Trøndelag fylkeskommune(Høyre og Arbeiderpartiet) bevisst nedprioritert å reparere våre fylkesveier i de neste fire årene. Dette til tross for at det er viktig med gode fylkesveier for å sikre bedre fremkommelighet, vekst og bosetting i Nord-Trøndelag i årene som kommer.
Karl M. Buchholdt — Fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**