Ønsker havvindsatsing på Karmøy

Andrekandidat Svein Abrahamsen er i dagens Karmøynytt ute og sier at Venstre vil satse på havvindkraft og støtte havenergisenteret på Karmøy

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Offshore wind, vindpark, vind, vindmølle

Foto: Energy Technologies Institute

— Den rødgrønne regjeringen har satset for lite på havvindkraft og derfor har det så langt her ikke skjedd mye i Norge. Samtidig satses det tungt på havvind i andre land, som Storbritannia, Tyskland og Danmark. Her er vi også nødt til å satse for å få være med på den framtidige energirevolusjonen og industrieventyret som havvind kan bli, sier Abrahamsen til Karmøynytt.

Stort potensiale
I følge strotingskandidaten vil partiet gjøre Norge til en ledende nasjon innen grønn energi, noe de mener er viktig i kampen mot en global oppvarming.

— Vi har et enormt stort potensiale for havvindproduksjon i Norge ut fra naturgitte forutsetninger og offshorekompetanse. Det krever imidlertid at vi må delta aktivt i arbeidet som pågår med teknologiutvikling og får på plass testanlegg og pilotprosjekter.

Muligheter
Abrahamsen viser spesielt til de mulighetene som ligger innenfor satsing på testing av havvindteknologi utenfor Karmøy knyttet til senteret for marin energitesting (MET-senteret). Verdens første fullskala flytende havvindmølle er plassert utenfor Karmøy og det er ledig kapasitet i den etablerte infrastrukturen. Han mener områdene utenfor Karmøy er godt egnet for testing av flytende offshore vindkraft.

— Venstre går til valg på at vi vil ha en samlet plan for havvind og øke satsingen på pilotanlegg innen fornybar energiproduksjon. Det innebærer at vi vil arbeide for å videreutvikle MET-senteret på Karmøy. Venstre har i sine alternative statsbudsjetter de senere årene foreslått å bevilge 30 millioner kroner ekstra til dette havenergisenteret , men dessverre uten å få regjeringen med på dette. Disse pengene ville ha betydd mye for satsingen på havvind, sier han.

Arbeidsplasser
— En sterkere satsing på havvindkraft og på MET-senteret vil gi arbeidsplasser og næringsutvikling på Karmøy og ellers på Haugalandet, sier Abrahamsen og legger til at mange lokale bedrifter har høy kompetanse på offshore, som er veldig relevant for havvind.

— De lokale bedriftene vil derfor ha store muligheter til leveranser til offshore vind. Karmøy kan få en viktig rolle i utviklingen av havvindindustrien som skjer i Europa, men det krever politisk vilje. Bildetekst: Stortingskandidat, Svein Abrahamsen fra Venstre ønsker økt satsing på havenergi på Karmøy.

Hentet fra Karmøynytt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**