Venstre vil ha en blågrønn, borgerlig regjering

Venstre ønsker en ny regjering etter valget i 2013. Et borgerlig flertall må derfor gi en borgerlig regjering. Venstre ønsker en blågrønn regjering bestående av Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre – fordi Norge trenger en regjering som satser på en skole med gode lærere, en offensiv klimapolitikk, færre fattige barn, et fremtidsrettet næringsliv og en samferdselspolitikk som fungerer, skriver fylkesleder Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt – fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Kampen mot byråkratisering og embetsmannsstyre har vært en merkesak for Venstre siden partiet ble stiftet i 1884. Den utviklingen vi ser i dag er svært bekymringsfull – et økende skjemavelde og flere rapporteringssystemer er ikke bærekraftig og tapper Norge for kreativitet og verdier.

La meg ta frem betydningen av et sterkt Venstre for kunnskapsfylket Nord-Trøndelag. Det er viktig at flest mulig ungdommer skaffer seg en solid og god utdannelse. Det å ha lærere med høy kompetanse i språkfag og realfag må prioriteres høyt. Men dersom vi skal legge til rette for utdanningsløp som kan føre til en bedring for næringslivet i Nord-Trøndelag må vi innse at kunnskap ikke bare er å kunne et teoretisk fag, det er like viktig å kunne utvikle praktiske ferdigheter gjennom å skaffe seg en solid utdannelse med fagbrev. Vi må derfor bli flinkere til å legge til rette for at flere fullfører videregående skole. For mange faller utenfor utdanningsløpet og frafallet er størst i de yrkesfaglige studieretningene. Sett i lys av dette er forslaget om å flytte STATPED fra Røstad til Trondheim feil vei å gå.

Landbruket står for en betydelig del av verdiskapningen i Nord-Trøndelag. Vi har behov for en innovativ landbrukspolitikk. For Venstre betyr det at vi vil videreføre landbruksoverføringene på omtrent samme nivå som i dag, vi vil opprettholde tollvernet så langt det er mulig av hensyn til vår eksport av andre varer og vi vil at unødvendig byråkrati som vanskeliggjør bondens hverdag skal fjernes. At gårdbrukerne har økonomisk trygghet i bunnen er ikke minst viktig for sysselsettingen i næringsmiddelindustrien som er stor i Nord-Trøndelag.

Venstre vil sette industrien i stand til å møte den nye tid. Vi vil legge til rette for at Norske Skog skal fortsette på Skogn. Løsningen ligger ikke bare i å produsere mer av de eksisterende produktene. Treforedlingsindustrien må omstille seg. Ikke fordi at man produserer mindre papir enn før, men fordi at modernisering fører til at færre ansatte settes i stand til å produsere mer. Gjennom stabile rammevilkår, økt satsing på forskning og utvikling, samt et tidsriktig skattesystem vil Venstre stimulere industrien til å bli mer mangfoldig, mer bærekratig og mer klimavennlig. For fremsynte bedrifter betyr det nye produkter, lavere kostnader og bedre inntjening. Det er et politisk ansvar å legge til rette for at næringslivet utnytter disse mulighetene – slik at våre ungdommer har en trygg arbeidsplass å gå til i fremtiden.

Derfor er det avgjørende for Venstre at den rødgrønne regjeringen byttes ut. De har ikke prioritert det som er viktigst: Kunnskap, miljø, mer til dem som trenger det mest – og det oppmuntres ikke til næringsutvikling og grønn vekst. Venstre vil ha en blågrønn regjering av Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre. Vil du ha et skifte – Stem Venstre og få Andre N. Skjelstad inn på stortinget.

Karl M. Buchholdt — fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**