Vil har mer kommunal styring av Lyse

— Jeg synes det er merkelig at Lyse har hatt frie tøyler til å investere fritt inn i et rent oljeselskap, sier Kjartan Alexander Lunde, leder i Rogaland Venstre til Aftenbladet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Lyse energi
oljeplattform
 Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde
Foto: Mari Halvorsen

— Noreco er et oljeselskap med virksomhet på sokkelen. De leter etter olje og gass. Jeg greier ikke å forstå hvorfor Lyse har investert i dette selskapet. Noreco sin virksomhet har ingenting med Lyse sine kjernevirksomhet å gjøre, sier Lunde.

Lyse har til sammen investert rundt 300 millioner kroner i Noreco siden oppstarten i 2005. Noreco har bygget seg opp en altfor høy gjeld og har for tiden produksjonsstopp ved alle anleggene der selskapet er partner.

— Letevirksomhet er ofte forbundet med mye mer risiko enn annen type virksomhet. Det er greit at et kommersielt selskap investerer i dette, men kravet til nøkternhet og risikoaversjon bør være rimelig stor i et helkommunalt selskap slik som Lyse, sier Lunde til Aftenbladet.

Lunde ønsker nå at kommunene bør tenke på om det er noe de kan gjøre med eierstrategien i Lyse i framtiden.

Les artikkel om saken i Aftenbladet

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**