– Derfor stemmer vi Venstre

Lørdag 24. august hadde Eidsvoll Venstre stand i Sundet. Mange benyttet sjansen til å komme innom standen og slå av en prat. Vi har snakket med tre velgere i Eidsvoll om hvorfor de stemmer nettopp Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

En fin gjeng fra Eidsvoll på plass med stand i Sundet. Med bl.a. Tord Hustveit, Sesselja Bigseth, Kj

Foto: Eidsvoll Venstre

Det var strålende solskinn og god stemning da Eidsvoll Venstre sto på stand i Sundet på lørdag. Flere av de forbipasserende fortalte at de allerede hadde stemt – eller skulle stemme – Venstre.

Vi spurte velgerne hvorfor de stemmer Venstre, og fikk svar. Og det ble tydelig at lokalpolitikken som føres kan være like viktig som stortingsprogrammet når velgere skal finne sitt parti.

Her er et knippe av svarene vi fikk.

Bjørn Lauritsen fra Eidsvoll stemmer Venstre for første gang i år.

Foto: Sesselja Bigseth

Bjørn Lauritzen
Bjørn Lauritsen er velgeren vi gjerne skulle hatt flere av. Han har nemlig valgt bort parti han ellers stemmer på for å stemme Venstre.
— Jeg har stemt Venstre for første gang i år. Det ble Venstre på grunn av skolepolitikken og fordi de kjemper for skolene her i bygda. Vi har barnebarn i skolealder, og ser det som en stor fordel at de får gå på grendeskolen sin.

Venstre-velger Benedicte Tærud fra Eidsvoll er opptatt av skolevei og grendeskoler.

Foto: Sesselja Bigseth

Benedicte Tærud
Benedicte Tærud er småbarnsmor med hjerte for skole og trygge skoleveier – og lojal Venstre-velger.
— Jeg har stemt Venstre flere ganger. Jeg bor i Eidsvoll, og her lokalt er det de som kjemper for de sakene som jeg er opptatt av, som bevaring av grendeskoler og bedre skoleveier.

Øystein Haugen fra Tromsø var på besøk i Eidsvoll og har forhåndstemt på Venstre i Troms.

Foto: Sesselja Bigseth

Øystein Haugen
Øystein Haugen er for tiden bosatt i Tromsø, men er på jakt etter et passende sauebruk i området og befant seg derfor i Eidsvoll da Venstre hadde stand.
— Jeg har forhåndsstemt på Venstre i Troms. I Troms har vi dyktige folk som kan gjøre en god jobb. Førstekandidaten, Irene Dahl, er flink til å sette seg inn i saker og ting og jobbe dem frem. Vi har et berettiget håp om at hun kan komme inn på utjevningsmandat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**