Vil verne strender og Karmøyheiene

Stortingskandidat for Rogaland Venstre, Svein Abrahamsen mener Karmøyheiene er av så stor verdi at det bør innføres et vern av området.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Svein Abrahamsen

Foto: Haugesund Venstre

— Vi må ta godt vare på Karmøyheiene som et viktig tur- og friluftsområde sentralt plassert midt på øya, sier Abrahamsen.

Han viser til at det her er enkelt for folk å komme seg ut i skog og mark, drive fysisk aktivitet og oppleve uberørt natur.

— Karmøyheiene representerer viktige kystheiområder av nasjonal verdi. Vi bør etter min mening verne noen av disse områdene for all framtid gjennom å gi de status som landskapsvernområder etter naturmangfoldloven. I slike områder kan pågående virksomhet fortsette, men det kan ikke gjøres noe som vesentlig endrer landskapets særpreg eller karakter. Dermed vil disse områdene få varig vern mot utbygging, sier han.

Han trekker særlig frem Blikshavnområdet på sørsiden av Burmavegen på Øst-Karmøy som spesielt bevaringsverdig.

— I en rapport om kulturlandskapet på Haugalandet framhever professor Lunderg at dette området har svært stor verdi, med en uvanlig stor variasjonsbredde i habitat og vegetasjonstyper og tilhørende plantearter, trolig større enn noe annet tilsvarende område i Europa. Her er det også sjeldne planer og sterkt utryddningstrude fugler, som vi må ta vare på for ettertiden.

Lese hele saken på Karmøynytt

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**