Venstre vil ha en blågrønn regjering

Venstre vil ha en ny regjering etter valget i 2013. Et borgerlig flertall må derfor gi en borgerlig regjering. Venstre vil ha en blågrønn regjering bestående av Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre — fordi Norge trenger en regjering som prioriterer en skole med gode lærere, en offensiv klimapolitikk, færre fattige barn, en fremtidsrettet næringspolitikk og en samferdselspolitikk som fungerer, skriver førstekandidat Andre N. Skjelstad og fylkesleder Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Venstre har gode erfaringer fra tidligere borgerlig samarbeid både i regjering og kommunepolitikk. Et blågrønt alternativ er bedre enn et rødgrønt, som vi har i dag, eller et mørkeblått med bare Høyre og Frp. Viktige områder som Venstre vil kreve innflytelse på er skolepolitikk, næringspolitikk — særlig vilkårene for små og mellomstore bedrifter, miljø og distriktspolitikk. I tillegg vil Venstre være en pådriver på alle områder som har med kampen mot byråkratiseringen å gjøre.

Arbeiderpartiets systemstat hvor to skal kontrollere en er ikke bærekraftig og tapper Norge for kreativitet og verdier. For Venstre er det avgjørende at den rødgrønne regjeringen blir byttet ut. De har ikke prioritert det som er viktigst: Kunnskap, miljø, mer til dem som trenger det mest — og det oppfordres ikke til næringsutvikling og grønn vekst. Venstre vil ha en blågrønn regjering bestående av Venstre, Kristelig Folkeparti og Høyre. Vil du ha en regjering med et tyngdepunkt i sentrum av norsk politikk kan du trygt stemme Venstre. Vil du ha et skifte — STEM VENSTRE!

Andre N. Skjelstad — førstekandidat for Venstre
Karl M. Buchholdt — fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**