Agdestein gir ris på egen bak

Stortingsrepresentant og fylkesleder i Nord-Trøndelag Høyre, Elin Agdestein, gir ris på egen bak i trontaledebatten, sier Karl M. Buchholdt som er fylkesleder i Nord-Trøndelag Venstre. — Høyre har tross alt vært med og styrt fylkeskommunen i 14 av de 18 siste årene. De har hatt alle muligheter til å gjøre Nord-Trøndelag til et vinnerfylke, sier Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Høyre har vært i posisjon i Nord-Trøndelag siden 1995, med unntak av årene mellom 2003-2007. I alle disse årene har de blant annet styrt sammen med Arbeiderpartiet — Høyre har dermed hatt alle muligheter til å påvirke utviklingen i fylket, sier Buchholdt. De siste årene har de vært i en parlamentarisk situasjon med Arbeiderpartiet på fylkesplan med Elin Agdestein som en av Høyres sentrale personer. —Hvordan kan Agdestein da gå ut og snakke ned det fylkesrådet hun har vært med på å støtte?, spør Buchholdt. —Dette viser vel at Høyre i Nord-Trøndelag er mer opptatt av posisjoner enn den politikken som føres, sier Buchholdt. Les innlegget i trontaledebatten her.

— Fylkeskommunene har mye makt i Norge og legger mange av premissene for utviklingen, sier Buchholdt. Han mener at Høyre i Nord-Trøndelag må begynne å avklare sitt forhold til Arbeiderpartiet. —Agdestein har rett i at Nord-Trøndelag har store utfordringer, men mange av disse har Høyre gjennom 14 år vært med på å skape, sier Buchholdt.

Han synes saken er et stort paradoks, i og med at Høyres styringspartner i fylket, fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol(AP), er ute og forsvarer den politikken som er ført. — At Arbeiderpartiet vil forsvare sin egen politikk er forståelig, men at Høyre kritiserer utviklingen i Nord-Trøndelag er mildt sagt uforståelig når de har styrt i 14 av 18 år, avslutter Karl M. Buchholdt i Nord-Trøndelag Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**