Venstre fyller 130år

I dag er det nøyaktig 130 år siden Johann Sverdrup var med å dannet Venstre som Norges første landsdekkende parti.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

 Gunnar Knudsen

Gunnar Knudsen

I dag feirer vi Venstre som landets eldste partiorganisasjon, stiftet den 28. januar 1884. Venstre har fra tidenes morgen alltid vært et radikalt parti som har tort å fremme kontroversielle og fremtidsrettede reformer basert på sosialliberale verdier. Partiet har gjennom sin historie gjennomført flere demokratiske reformer som parlamentarismen, religionsfrihet, juryordningen, 8 timersdagen, folketrygden, allmenn og kvinnelig stemmerett, avvikling av barnearbeid, osv. Mange av disse reformene ble gjennomført under Skien (Gjerpen) og Venstres store sønn Gunnar Knudsens tid som statsminister i Norge.

Vi i Venstre er i dag stolte over alle de viktige reformene som Venstre i sin storhetstid fikk vedtatt men som vi i dag tar forgitt. Mange av disse reformene var helt avgjørende for å bygge det velferds-Norge vi kjenner i dag.

Les mer:

Venstre
Johann Sverdrup
Gunnar Knudsen

130

Kenneth Berg
Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**