Kvinnesyn anno 2014

Leserinnlegg til Farsunds Avis som tilsvar til Ordførerens uttalelser til
Fædrelandsvennen. Klikk på overskriften for å lese innlegget i sin helhet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


“Vi har så mange fastleger at det må kunne gå an å ta kontakt med nabokontoret om kvinnen havner i ulykka”, uttaler vår egen ordfører Richard Ivar Buch til Fædrelandsvennen den 30.01.2014. Hva er det for slags holdning og kvinnesyn ordføreren viser? Vi oppfatter det som både gammeldags og nedlatende, og er ikke stolte av at et slikt verdisyn forbindes med Farsund. At ordføreren mener at en leges samvittighet er viktigere å ivareta, enn kvinner i en sårbar og vanskelig situasjon, er en annen side av saken. Også på dette punktet er vi uenige med ordføreren, og mener helt klart at vi som kommune bør si nei til at leger kan reservere seg mot å henvise til abort.

Beate Johnsen og Ann Karin Fuglestad, Farsund Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**